Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. joulukuuta 2011

Puttaamaan alle paarin

päivis: Olen suostunut tänään opetuksen kohteeksi. Se tarkoittaa, että lähden golfkentälle. Kerran olen Peurungassa käynyt kokeilemassa miten golfpallon lyöminen tapahtuu, mutta muuten omakohtainen kokemus aiheesta puuttuu kokonaan. Tunnistan yhden golftermin, puttaus, mutta en tiedä, mitä se tarkoittaa. Ehkä tietynlaista lyömistä? Ja sanotaan, että "kaksi alle paarin" tai montako milloin onkaan. Tuon merkitystä en tiedä ollenkaan.

Sinne se pallo lensi. Kehuja tuli muulta seurueelta melkein
joka kerta, kun pallo edes liikkui eteenpäin. Ensikosketus
lajiin oli siis myönteinen. Tässä ollaan jo viimeisellä reiällä.
Menemme kentälle, joka ei ole sananmukaisesti golfkenttä, jonne tarvitaan vihreät kortit sun muut (tunnen siis myös tuon termin!). Kyseessä on lähellä Buddhavuorta sijaitseva harjoitusalue, jossa kyllä on kaikki tarpeellinen, mutta meininki lienee hieman leppoisampaa. Tosin sielläkin täytyy noudattaa golfetikettiä eli muun muassa pitää pukeutua norminmukaisesti. Valmistauduin käymällä eilen ostamassa itselleni kauluksellisen paidan. Muut harrastukseen soveltuvat varusteet löytyvätkin jo entuudestaan. Jopa Nicen lenkkarit, joiden luulen vastaavan etikettiä. Pariton hanska minulta valitettavasti puuttuu...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

haa!
sinäkin olet sotkeentunut tuohon elitistiseen harrastukseen, missä pallo putataan alle paarin ja sit heitetään mailatkin sinne alle ja mennään yläkertaan kaffelle tai limulle.
jos olisin itse harrastanut petankin sijasta golfia, olisi harrastujseen uponnut thaimaassa jo ainakin 300 000 + varusteet ja kauluspaidat. petankkiin sen sijaan on uponnut rahaa 10 euroa, minkä pallot maksoivat, mutta niillä palloilla pelaa vielä seuraava sukupolvikin!pakolliseen petankkiasuun kuuluvat shortsit, mutta ne voi pelaaja halutessaan vaihtaa uima-asuun!