Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. heinäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 329

Kerran huomasin Thaimaassa saaneeni jonkin verran pääkipua ja että suoleni toimi vilkkaammin kuin olisi ollut tarpeellista. Avuksi ongelmaani pestautui tuota pikaa kaksi mielestään sairaudenhoidon ammattilaista, joista toinen oli filosofian maisteri ja toinen aikoi aikoinaan opiskella eläinten hoitajaksi. Loistavia osaajia sairauteni parantajiksi ajattelin, koska halukin oli kova ja apuna kaiken tietävä Google. Kenttäkokemusta oli tullut siitä, että toinen piti kodittomien koirien puolimatkankotia ja toinen auttoi samoja koiria muuten vaan. Mikseivät siis taidot riittäisi auttaa minuakin, sillä pidänhän itsekin koirista.

Diagnoosit vaivoistani olivat sangen rankat. Niiden mukaan sairastin dengue-kuumetta, norovirusta, salmonellaa, tavallista ruokamyrkytystä ja ties mitä muuta. Kärsin kuulemma myös valtavasta nestehukasta ja saatan voipua hetkenä minä hyvänsä tajuttomana lattialle. Kaikkia piti myös potea yhtä aikaa, joten voimillehan sekin otti. Välittömästi olisikin mentävä laboratorioon ja sen myötä sairaalaan. Kun tästä kieltäydyin, tuli toisen valesairaanhoitajan mukana viesti kodittomien koirien puolimatkankodilta, että hoitaja Louise vihaa minua ikuisesti, jos en neuvoa noudata. Oli vielä käskenyt potkimaan minua persuksille, jos en muuten lähde leguriin. Ilme kertoi, että sairaudenhoitaja Päivis olisi sangen mieluusti tehnyt tämän. Mutta vain yhtä ohjetta valtaisasta määrästä noudatin. Salmonellaa kantavan ei ole suositeltavaa tehdä ruokaa muille enkä tehnyt sitä edes itselleni.

Kun olo oli päivän päästä hieman parempi, chattasin hoitajalleni koiratarhaan, että hän ottaisi vihansa pois päältäni. Vastaus oli kuin konsanaan alan leipääntyneeltä ammattilaiselta. Viha otetaan pois vain siinä tapauksessa, että menen lääkäriin. En mennyt, joten tämä täynnä välittämistä oleva viha olkoon ylläni loppuelämän. Oudosti tuntui hyvältä senkin parantava voima. Muuten oli ennen kaikkea valehoitaja Päiviksen antama kotihoito vailla vertaa. Niin hyvää, että harkitsin, jos yrittäisen näyttää sairaalta vähän pitemmänkin aikaa.

Ei kommentteja: