Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Ihmiset pitävät tarinoista

Eilen kysyin kuka on vienyt Kalevala Korun sielun. Tehnyt siitä rihkaman oloisia, sinällään kauniita koruja tekevän ja myyvän kauppurin. Koruja, joista puuttuu tunne, sydän ja sielukkuus. Joita ostaessaan ja kantaessaan ei tunne mitään. Ei edes koe pitävänsä Kalevalakorua. Jossa suunnittelija on tehnyt Thorin vasarasta kuvan halvan tuntuisen Torin vasaran.

Mutta tässä lupaamani tarina, jolla kilpailijat myyvät Thorin riimusormusta laajalla jälleenmyyjäverkostolla ja toimivalla nettimyynnillä elävine videoineen:

Mjölnir tai Thorin vasara on muinainen viikinkisymboli legendaarisesta maagisesta aseesta, joka kuului Thor-jumalalle.

Mjölnir tarkoittaa salamaa ja symbolisoi Thor-jumalan valtaa ukkosesta ja salamoista. Sotalaiva odottaa. Soturikuningas miehineen istuu puoliympyrään kylän sokean tarinankertojan ympärille.

Kuningas ottaa kaulaltaan Thorin riipuksen ja ojentaa sen tarinankertojalle. “Kerro meille Thorin, Odinin pojan kamppailusta, jotta mieheni saavat rohkaistusta.”, kuningas sanoo.


Sormukseni Jokilaakson kodissa,
100 vuotta vanhan myllynkiven päällä. 
Tarinankertoja tarttuu koruun ja sulkee silmänsä. “Minä näen kaiken uudelleen ja kerron niin kuin tapahtunut on.

Thor, Odinin poika, seilasi näitä meriä miestensä kanssa. Heidän laivansa saavutti avomeren, ja laineet kävivät suurten käräjäkivien korkuisina.
Yhtäkkiä taivas tyyntyi ja samoin meri ja meren aallot. Meri oli kuin vasta puhelluttua lasia.

Sitten kaikkialla kiehui, aurinko pimeni ja meren syvyyksistä nousi esiin Midgårdsormen, suuri käärme, joka kietoi valtaisan ruumiinsa laivan ympärille.

Miehet tarttuivat pelottomina miekkoihinsa, mutta kaikkein pelottomin heistä oli Thor, joka tarttui vasaraansa Mjölneriin.

Tarttuessaan aseeseensa Thor huusi voimasanoja, ja äkkiä taivas tummui ja kaikkialla salamoi, ja kaikki taivaan ja myrksyn voimat olivat hänen, Thorin vallassa. Suurella ukkosen voimalla Thor löi käärmeen ja teki sen nahkasta miehilleen panssarit."

Thorin voima on tässä korussa. Kanna sitä ylväästi ja pelottomana. 925-Hopeasta valmistettu Thorin Vasara-sormus.

Thorin vasaran ympärillä riimukirjoitus. Sormus toimitetaan uniikissa Northern Viking Jewelry-Juuttipussissa.

Ei kommentteja: