Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. elokuuta 2019

Vieraslajit

Jokilaakson luonnonvartijan peltimökin, siis merikonttikodin pientilalla on vieraslajeja, joita nyt oikein EU:n lainsaadännön avulla pyritään poistamaan.

Näitä on kasvien osalta muun muassa kurtturuusu, mitä valtionkin firmojen toimesta on istutettu esimerkiksi tienvarsilla ja puistoihin helppohoitoisuuteen vedoten.

Nyt kun homma on valttaapitävien mielestä karannut käsistä, tehdään oikein Brysselissä saakka lakeja Suomeenkin, jotta saadaan rahvas (lue kansa) poistamaan häirikkömamukasvit edesvastuuseen saattamisen uhalla.

Me nypläämme lupiinien ja kurtturuujen kanssa ja yhtä aikaa Brasiliassa palaa korvaamatonta sademetsää mieletön määrä, johon kukaan ei ole syyllinen. Kun EU tarjosi apuja, oli maan presidentin vastaus Ranskan Macronille, että koittaisit nyt hoidella ensin omat ja siirtomaittesi asiat kuntoon. Ja lisäsi, että sellaisella miehellä, joka ei kykene suojelemaan edes kotikaupunkinsa kirkkoa, ei ole paljoa annettavaa Brasilialle. Tällä presidentti arvatenkin tarkoitti Notre Damen tulipaloa.

Mutta mitä tahansa ei saa tällä hetkellä Suomessa sanoa vieraslajiksi. Sitä saa nyt maistella Persujen kansaedustaja Mäenpää, joka pääsi seuraavalla lausumalla syyteharkintaan: ”Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä nimittäin lukee, että tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä. Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa”.

On se nyt niin tai näin tai oikein tai väärin, farssin ainekset ovat valmiit. Sillä kansanedustajan syytesuojan purkamiseen tarvitaan eduskunnassa 5/6 enemmistö. Sen torppaamiseen riittävät Persujen omat kansanedustajat.

Itse ajattelen, että ei mikään ihme, jos varsinkin pienempien rikosten selvittämisprosentti on lintukodossamne romahtanut, kun aika näyttää menevän hienohelmojen pitsinnypläämisessä.

Ei kommentteja: