Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. elokuuta 2018

Tahdon vain ajaa

päivis: En malta olla jatkamatta uudesta urastani taksisuharina. Yksi osa sen mukavuudesta on autolla ajo. Otsikkonikin viittaa levyyn, joka tätä nykyä soi paljon radiossa. Allekirjoitan ajatuksen. En ole muistanutkaan, miten kiva on ajella laadukkaalla henkilöautolla. (Sori meidän Smart, olet silti autoista parhain.)

Öisissä pääkaupunkiseudun kaupungeissa ajelu ei sekään ole hassumpi juttu. Ravintoloista palailevien tai muuten vain ulkosalla liikkuvien ihmisten lisäksi olen voinut nähdä kettuja, jäniksiä ja kaneja. Eikä ole ruuhkia. Yöllä tulee muuten harvoin liikuttua ulkona. Iltojen viimeisin ulkona käynti liittyy yleensä Niilon kanssa tekemääni kävelyyn Jokilaakson maisemissa.

En ole vielä päässyt perille, miten taksikuskit viettävät taukojaan. Melkoista taukoilua tosin on Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa pahimmillaan saa istua taksijonossa pitkänkin aikaa ennen kuin auto on terminaalin edessä valmiina ottamaan matkustajan tai matkustajat kyytiin.

Eväitä olen ainakin itse odotellessa syönyt. Minusta tuntuu, että osalla kuskeista ruokailuun liittyvä todellisuus tarkoittaa kahvia ja pullaa. Tuolla lentokentän taksipisteessä kyllä on kuskeille tarkoitettu baari, jossa on jopa lämmintä ruokaa tarjolla. Auki kuppila on yhteen saakka yöllä.

Ehkä tämä on osa aitoa taksityötä: kahvitauko
kadun varren huoltamon parkkipaikalla.
Jostain syystä tupakkakin tuntuu maistuvan taksia työkseen ajaville. Syytä en tiedä. Ehkä se korostaa äijäimagoa, joka autoa ammatikseen ajaviin saattaa liittyä.

Olen kokenut sen verran ajamisen huumaa, että en ole oikein joutanut miettimään, minne voisin kyytien välillä poiketa taukoilemaan. Tosin, nykyinen haluni toteuttaa vegaanista ruokavaliota on melkoinen haaste, kun silmäilee tienvarsien huoltamobaarien lasivitriinien tarjontaa. Siksi olenkin pakannut itselleni ruokatermariin sopivaa syötävää. Kylmiä eväitä toistaiseksi.

Sörnäisten rantatien Nesteeltä, jossa kävin tankkaamassa, löytyi sentään kahviin sopivaa kauramaitoa. Ehkä poikkean sinne toistekin, sillä myyjä kutsui kahvia taksikahviksi, jos oikein kuulin. Hinta ainakin oli selvästi halvempi kuin normisti kahvit yleensä.

Ei kommentteja: