Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. toukokuuta 2018

Kesähuone odottaa pihassa

päivis: Olemme jo muutamana kesänä siirtäneet matkailuauton, Matkakodin, pihapiiriin, jolloin sitä on voitu hyödyntää kesämakuuhuoneena. Itse asiassa matkailuauton ottaminen tähän käyttöön poisti meiltä turhat haihattelut yhden uuden merikontin hankkimisesta osaksi nykyistä Merikonttikotiamme.

Matkakoti pitää tietysti siivota ennen käyttoonottoa. Koskaan ei voi talven jälkeen tietää, minkälaisia yllätyksiä se pitää sisällään. Pahimmillaan se on talven aikana toiminut hiirien pesimispaikkana. Joskus matkailuauton varastotiloista on käyty haalimassa kaikkea mahdollista pesäaineeksi kelpaavaa. Tai tyynynpäälliset on jyrsitty täyteen reikiä. Mitään oikeasti syötäväksi kelpaavaa sisälle ei tietenkään kannata jättää. Joskus on vahingossa jäänyt ja seuraukset ovat olleet sen mukaiset.

Meille on tullut kesämakuuhuoneen valmisteluun selvä työnjako. Jorma ajaa matkailuauton tallista ja katsoo sille pihasta sopivan paikan. Sijainnin suhteen ei olisi muuten niin nuukaa, mutta matkailuauton markiisi pitää saada avattua. Liian lähelle talon seinää ei voi siis tulla.

Minulle jää siivoamisen ja petivaatteiden laittamisen vaiva ja ilo. Ilo siksi, että on aina mukava nähdä työnsä jälki ja kun sen on tehnyt, tietää, että kenties jo seuraavana yönä voimme nukkua Matkakodissa. Ja mikä hauskinta, Niilokin pääsee viereen nukkumaan. Parvellehan sillä ei ole mitään asiaa.

Yksi Matkakodissa nukkumisen mukavuuksista tulee sen patjasta. Ohjaamon päälle laskettavassa petissä on kivasti tilaa ja alkuperäinen patja on aivan ehdottoman hyvälaatuinen. Vanhemmiten sänky on tosin alkanut vähän huojua. Mutta haitanneeko tuo?

Nyt olen ennättänyt vasta siivota. Ihan viimeisen päälle en sitäkään ole tainnut koskaan tehdä, sillä ainakin kylppärin hyllyissä näkyy olevan jo liian monta ikivanhaa purkkia ja purnukkaa, joista vain pitäisi ymmärtää luopua. Muutaman kulahtaneen vaatteen siirsin kaapeista roskikseen, kun en niille muutakaan keksinyt tehdä. Osan laitoin rievuiksi.

Tästä alkaa kesä. Sisällä pitää vielä vähän puuhastella ja markiisi pitää avata ulkopuolelle.
Ennen kuin kesämakuuhuone on siis taas käyttökunnossa, sinne pitää vielä laittaa petivaatteet. Lisäksi kylmiä öitä varten tarvitsemme kyllä myös sähköpatterin. Mutta varmaan yöt tästä alkavat vähitellen lämmetä. Viime kesänä näin ei käynyt. Muistelen, että melkein joka yö patteri piti jossain vaiheessa laittaa päälle. Silti kertaakaan ei tullut mieleen, että palaisimme sisälle nukkumaan. Ei, sen aika on vasta kun syksy alkaa tehdä tuloaan.

Ei kommentteja: