Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. toukokuuta 2017

Matkailuautosta lisää asuintilaa

päivis: Odotimme, että ilma lämpenee, jotta voimme taas ottaa matkailuauton makuuhuonekäyttöön. Tänään se tapahtui. Lämpömittari näytti melkein hellelukemia, kun Jorma ajoi Matkakodin Merikonttikodin kulmalle.

Talven jäljiltä Matkakoti kaipasi taas siivousta. Joka vuosi hiiret käyvät mellastamassa matkailuauton sisällä. Nytkin papanoita löytyi sieltä täältä, mutta tuho rajoittui vain autoon viime syksynä unohtuneeseen karkkipakkaukseen. Jyrsijät jättivät jälkeensä sinne tänne ripottelemiaan pakkauksen murenia. Karkit oli syöty.
Sää suosi meitä. Makuuhuoneen virkaa kesän ajan hoitava Matkakoti on pihassa.
Muutama vuosi sitten keksimme, että matkailuauto voi toimia lisänhuoneena, jota silloin kuvittelimme tarvitsevamme. Ajatus Merikonttikodin katolle lisättävästä kontista kiehtoi silloin mieltä. Mutta kun siirsimme Matkakodin pihaan, saatoimme hylätä ajatuksen laajennuksesta.

Matkakodissa on mukava nukkua. Toisinaan tosin olemme aikaisempina vuosina joutuneet laittamaan patterin yöllä päälle, kun on tullut kylmä. Matkakodin sängyn napakka patja on parempi kuin mikään muu patjoistamme. Matkakoti mukaan lukien kun koteja ja niiden sänkyjä on meille "siunaantunut" kaikkiaan neljä. Siinä on ehkä vähän liikaa kahdelle ihmiselle. Siksi Laukaan-asunto onkin nyt pantu myyntiin.

Ostin Jormalle syntymäpäivälahjaksi Finlaysonin pellavaisen Jesus-pussilakanan. Näitä pussilakanoita on meillä nyt kaksi, koska Jorma osti aikaisemmin yhden pellavaisen pussilakanan sillä ajatuksella, että se sitten joskus toimii hänen käärinliinanaan. Toinen lakana on nyt kuitenkin Matkakotia varten ja toinen Merikonttikodissa. Luulen, että Merikonttikodin Jesus-lakanoissa ei ihan pian nukuta. Ellei sitten joku hyytävä takatalvi yllätä meitä.

Ei kommentteja: