Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. syyskuuta 2016

Ulkonäkökysymys

päivis: Usein moititaan, jos naisten ulkonäköön kiinnitetään huomiota. Ellei nyt sitten kyse ole misseistä. Missien pitääkin näyttää hyviltä ja heitä on lupa tuijotella nimenomaan heidän ulkonäkönsä vuoksi.

Mutta jos nainen on hankkinut vähän paremman aseman, hänen naamastaan tai vaatetuksestaan ei saa lausua ainuttakaan sanaa. Muuten tulee pyyhkeitä. Ei ole hyvä, jos vinkataan vuosien aikana kertyneistä liikakiloista, mutta ei ole sopivaa sanoa siitäkään, jos vallan kahvaan päässeellä naisella on vaikka kauniit kasvot.

On siis parasta olla sanomatta mitään naisten ulkonäöstä, koska vastaavassa asemassa olevien miestenkään ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä.

Myönnän, että itse kiinnitän huomiota varsinkin julkisuudessa näyttäytyvien naisten ulkoiseen habitukseen. Tarkkailevilta katseiltani eivät ole suojassa sen enempää Angela Merkel kuin Ylen uutisankkuri Pia Pasanenkaan. Marjukka Havumäen vaihtuvista kampauksista puhumattakaan. Uskon, että moni muukin tekee samoin. Ainakin kotitelevision äärellä istuessaan. Mukavaa on ollut myös huomata, kun yhdellä Ylen naispuolisista urheilutoimittajista vyötärön seutu alkoi pyöristyä. Miehistähän samasta syystä johtuvia muutoksia ei löydy.

Googlen kuvahaku löytää Angela Merkelistä monenlaisia valokuvia.
On jotenkin nurinkurista, että naiset kyllä koristautuvat mielellään, meikkaavat ja muutenkin haluavat laittautua, mutta siihen ei saisi kiinnittää huomiota. Ei varmaan saa sanoa sitäkään, että superpesiksen naisjoukkueen pelaajilla on tekoripset. Eipä tietenkään. Tai ehkä ei sentään kaikilla ole.

Usein kyllä yritämme varsinkin juuri kotitelkkarin äärellä huomioida myös miesten ulkonäköä. Pohjois-Korean johtajan pyylevä vartalo yhdistettynä kansalaisten epäuskottavaan ihailuun herättää lähinnä huvitusta. Nuoren meteorologimiehen pikkutakin kyynärpääpaikkalaput ovat myös pistäneet silmiimme. Ja voi hyvänen aika miten joskus pitääkin miettiä, miksi jonkun miehen kravatti ja rintataskusta pilkistävä liina ovat aivan kuin eriparia.

Vääräksi on ilmoitettu myös se, jos esimerkiksi naisurheilijan vihjaistaan olevan äiti. Poru syntyi, kun Riossa Suomen ainoan olympiamitallin tuoneen nyrkkeilijä Mira Potkosen yhteydessä puhuttiin hänen äitiydestään. Minusta se oli mukava lisä. Miksi äiti ei voisi olla myös nyrkkeilijä? Vaikka tuskin hän kuitenkaan niillä avuillaan on noussut olympiavoittajaksi?

Ei kommentteja: