Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. tammikuuta 2016

Naposteltavaa thaimaalaisesta ruokakaupasta

päivis: Thaimaassa voisi varmaan syödä chipsimäisiä tuotteita päivittäin ilman, että tarvitsee kuitenkaan valita samaa naposteltavaa kovin usein. Sama tuote voisi tulla vastaan ehkä vasta viikkojen päästä, tai kuukausien. Suurimmissa ruokakaupoissa on metreittäin monessa kerroksessa erilaisia chipsejä, jotka on tehty milloin mistäkin. Tuttuja perunalastuja tietysti löytyy myös moneen lähtöön.

Tänään katselin taas tuota kiiltävien ja värikkäiden chipsipussien runsauden sarvea. Ajattelin valita sieltä jonkun pussin, josta voisi esimerkiksi laittaa lisuketta lautasen reunalle, kun toisinaan syömme mikromunakasta aamupalaksi.

Vihreistä pavuista tehdyt chipsituotteet ovat tuttuja ja maistuvia. Arvelen, ettei niiden valmistuksessa edes käytetä öljyä tai jos käytetäänkin, niin vain hyvin vähän. Papuchipsit myös ovat pavun muotoisia, joten niitä ei höylätä samalla tavalla ohueksi, kuten perunalastuja. Otin ostoskoriin yhden papuchipsipussin. Tai koska en ole sitä vielä avannut, voi olla, että pussista löytyykin hernechipsejä, koska pussissa oli myös herneen kuvia. Voi olla, että pavuiksi luulemani olivatkin herneenpalkoja.

Valitsin myös pussin, jossa olevan kuvan perusteella päättelin, että chipsien valmistukseen on käytetty kovaa juustoa, ehkä jotain emmental-tyyppistä. Vaikka kuinka pyörittelin pussia, en löytänyt sen kyljestä oikeastaan ainuttakaan ymmärrettävää sanaa. Joskus elintarvikepakkauksissa saattaa olla jokunen sana englanniksi, mutta nyt selvisi oikeastaan vain, että tuotteella on yhteys Pepsi-yhtiöön.

Kun tutkin kotona pussia tarkemmin, huomasin, että siinä oli kuva tytöstä, jonka hiuksissa voisi mielikuvitusta käyttäen nähdä shampoovaahtoa. En olisi ehkä osannut edes ajatella shampoota, mutta kun oikeastaan ainokainen paketista ymmärrettävissä oleva sana oli chompoo, siitä täytyi olla kyse. Yhtään ei auttanut sekään, että omaa selvitystyötä jatkettuani päädyin Instagramiin, josta löytyy lukemattomia selfieitä, joissa thaikku-tyttösten lisäksi näkyy myös tuo chipsipussi. Yhteys hiustenhoitoon ei käynyt selväksi. Toivottavasti eivät ainakaan ole käyttäneet shampoota näiden naposteltavien valmistukseen.

2 kommenttia:

Laalinlallauksia kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi! Tulin etsimään papusipsejä, ja löysin tämän blogin. :)

Tuo Chompoo taitaa olla "Superstar Thai actress famous for her lakorns, Thai soap operas.
Father is from England, mother from Thailand. Araya is fluent in both Thai and English."

Kuvien perusteella tuossa sipsipussissa voisi olla hänen kuvansa.

Chompoo on myös punainen hedelmä, ainavihanta hedelmäpuu kellojambolaani (Syzygium samarangense.

Tässä linkin osoite noihin tietoihin näyttelijättärestä:

http://www.imdb.com/name/nm5578876/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

Laalinlallauksia kirjoitti...

Löysin myös tietoa tuosta mitä sipsit sisältävät.

http://www.bigc.co.th/food-beverages/dry-food/snacks/chips/sunbite-multi-grain-chips-cheddar-cheese-flavor-62-g.html?___store=default&___from_store=mainstore_thai