Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. helmikuuta 2015

Vain seitsemäntoista läjän tähden

jormas: Toissa päivänä tuli elämöityä somessa sen verran Lahelassa irti olleesta koirasta, että kyseisen palstan vastuulliset päättivät poistaa kaikki aiheeseen liittyvät kirjoitukset. Yksityisiä julkisen sanan vartijoita siis. Tai ei edes julkisen tässä tapauksessa, sillä kyseessä oli niin sanotusti suljettu ilmoitustaulu. Ehkä sitä voivat lukea kuitenkin kaikki. Ei ole tullut testattua. Näiden palstanpitäjien malja taisi ryöpsähtää yli, kun ilmoitustaululle oli tiensä osannut myös koiran omistaja, jonka koiran kuva oli laitettu irti olleeksi hauvaksi. Ymmärsin myös, että joku oli soittanut vielä perään eläinsuojeluvalvojankin tai vastaavan. Mutta väärästä koirasta oli tehty lainrikkoja. Omistajan sinällään aiheellinen palaute oli sitten höystetty vyötärön alapuolisin sanoin, joten tarinalle tuli sillä foorumilla the end. Ja kaikki koiran vapaudenriiston vuoksi.

Mutta jatkan koirista tai niiden jätöksistä. Tuusulassa on kolme koirapuistoa, yksi Riihikalliossa, yksi Hyökkälässä ja yksi Kellokoskella. Jokelan koirapuistollekin lienee suunnitelmat valmiina.

Helsingissä peritään koiravero, mutta Tuusula, Kerava ja Järvenpää ovat siitä luopuneet. Jos olisi valta, palauttaisin koiraveron Tuusulaan, antaisin sen keräämisen kunnan kassaan sille yksityiselle yritykselle, joka pitäisi koirapuistot kunnossa ja ehkä tekisi niitä ja uusia koirapalveluja lisääkin.. Yksityinen yrityshän ei verorahoja saa omaan taskuunsa laittaa. Tosin muistan tarinan papista, joka kolehdin keräämisen jälkeen heitti kaikki kolikot ilmaan sanoen: "Isä, kaikki joka jää ylös on sinun ja kaikki mikä tulee alas on minun."  Kunnallisen päätäntävallanvallan koirapuisto- ja muissakin asioissa olen kuitenkin osaltani antanut viime vaaleissa Ruut Sjöblomille tai Santeri Ahlgrenille. En muista tarkemmin.

Mutta takaisin Riihikallioon. Kun kunta on koiranomistajille luonut koirapuiston kaltaisia luksuspalveluita, toivoisi puistoissa koiriaan ulkoiluttavilta myös jotakin. Jotta kaikki keräisivät kaljatölkkinsä, muut roskansa sekä koiriensa jätöksen kunnan alueelle tuomiin astioihin.

Ei muiden koirien jätösten korjaaminen kuulu minullekaan. Silti korjasin niitä viime maanantaiaamuna 17 kappaletta. Oli mukavaa kulkea pitkin puistoa osaomistuskoira niiloksen kanssa ja haukkua itsekseen muita koirien ulkoiluttajia. Jotkut siis valvovat blogin alun mukaan irti olevia koiria ja minä valvon koirien läjiä.

Muutakin ajattelemattomuutta on ilmassa. Lapset, eivätkä kaikki muutkaan tuo puistoon itseään eivätkä koiriaan, sillä kaksi ehyenä olevaa penkkiä täyttää välillä määrättyinä aikoina örveltäjien joukko kaljoineen ja koirineen. Puolet porukasta harvenisi, jos Riihikallion Alepa ei myisi kaljaa, sillä osa katosi koirapuistosta, kun R-kioski lopetti ostarilla, josta ei enää ole viimeistäkään seinää pystyssä. Tilalle tulee senioreita. Tervetuloa vaan, niin laitetaan kesäisin penkeillä maailman asiat kuntoon!

1 kommentti:

Ulla-Maija Parkkonen kirjoitti...

Helsingissä meillä on edelleen koiravero.