Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. elokuuta 2014

Syitä mennä Ikeaan löytyy helposti

päivis: Kävin eilen Ikeassa. Ihan asian takia. Tai jos ei Ikeaan menoon löydy asiallista syytä, sen voi melko helposti silti sepittää. Ainahan sitä jotain tarvitsee, vaikka todellisuudessa tavaran tarpeet ovatkin minulla aika satunnaisia. Nyt kuitenkin läksin ostamaan valokuvakehystä, jossa on paikka kolmelle vaaka- tai pystykuvalle.

Kehysten tarve tuli siitä, että Jormalla on kolmen valokuvan sarja, jolla tai joilla hän osallistui Keski-Uusimaa-lehden kesäkuvakilpailuun. Ensin hehkutimme, että paras kuvista voittaa kisan ja saamme seinällemme pääpalkintona kyseisen kuvan canvas-tauluna. Kesän edistyessä ja lehden julkaistessa säännöllisesti kisakuvia, päättelimme, että voittokuva ei ehkä sittenkään tule koristamaan kotiamme. Siksi päätimme, että kuvat voi tulostaa itsekin ja laittaa koko sarja kehyksiin.

En ole vieläkään Ikeaan mennessä täysin päässyt eroon lähes kahdeksan vuoden takaisesta muistosta, kun Jorma sai siellä sydäninfarktin. Siitä selvittyään kävimme edelleenkin Ikeassa, emme siis alkaneet karttaa sitä, mutta varsinkin alkuun koin paikan tosi ahdistavana. Pikkuhiljaa tunne on helpottanut, mutta ei se ole kokonaan kadonnutkaan. Tuttu tunne nousi pintaan sisään mennessä, mutta helpotti hetken päästä. Ja sitä paitsi olin yksinäni. Jorman puolesta ei tarvinnut pelätä. Ehkä alitajuisesti ajattelen, että sama voisi tapahtua minulle?

Löysin kolmen kuvan kehykset, eikä hintakaan ollut paha. Muuta tarpeellista, mutta myöskään tarpeetonta, en löytänytkään. Jostain syystä lähes aina tulee poikettua myös Ikean pienellä elintarvikeosastolla, jonka suuren merkityksen varsinkin maailmalla asusteleville ruotsalaisille voin hyvin ymmärtää. Kyllä Pattayaltakin ruotsalaiset, mutta myös suomalaiset, tekevät toivioretkiä Bangkokin Ikeaan nimenomaan ruotsalaisten elintarvikkeiden perässä.
Joku voi haluta Ikeaan pelkästään näiden lihapullien vuoksi. Tästä Jormakin
on joskus muistaakseni kirjoittanut blogiin: kenellekään ei jää epäselväksi,
mistä Ikea on kotoisin, Ruotsin lippu tökätään annokseen Thaimaassakin.
Olin niin lähellä ostaa ruotsalaista puolukkahilloa, että tein jo mielessäni laskelmia, mitä sama hillo mahtaa muualla maksaa. Päädyin uskomaan, että vähemmän ja houkutteleva purkki jäi hankkimatta.

Ei kommentteja: