Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Songkran 3. päivä

päivis: Vesi on lentänyt Jomtieninkin kadulla jo kolmatta päivää. Kertaakaan ei ole kastuttu kunnolla, sillä olemme onnistuneet kiertämään pahimmat juhlintapaikat. Niitä on kyllä nähty vähän kauempaa ja sääliksi käy niitä, joiden on niiden ohi ihan pakko kulkea. Songkrania juhlivista veden viskelijöistä ja vesipyssyillä ampujista vain harva näyttää tuntevan sääliä.

Tänään tosin ovelan näköinen sivuvaunupyöränsä päällä istunut ukko oli varustautunut lämpimällä vedellä, jota sain kipollisen kengilleni. Tulin kyllä täysin yllätetyksi, vaikka yritänkin katsoa tarkkaan ympärilleni. Useimmillahan tynnyreiden kanssa liikkuvilla on jäitä veden seassa, joten en voinut kuin nauraa ukolle.

Tuossa vieressä on Pattaya Suomi-Seura ry:n Facebook-sivuilta kuva jostain aikaisemman vuoden vesijuhlasta. En käsitä, miten valokuvaaja on kameroineen päässyt noin lähelle kohdetta tulematta itsekin kastelluksi. Tai sitten käytössä on ollut mahdollisesti sukeltajien kamera.

Vaikka Songkran näyttäytyykin lähinnä silmittömänä vesisotana ja aseettomien kulkijoiden armottomana häpäisemisenä kastelemalla, ovat nämä juhlapäivät toki muutakin. Koska vielä vietetään kansallisia vapaapäiviä, perheet tulevat sankoin joukoin Pattayan, Jomtienin ja varmaan muillekin rannoille. Tietyt rantapaikat ovat aivan täynnä thaimaalaisia, kun taas me ulkomaalaiset mieluumminkin vetäydymme (tosin moni on lähtenyt pois viimeistään ennen vesijuhlia) rannoille, joiden varteen ei pääse autolla. Voi olla, etteivät thaikut tule noille rannoille siksi, etteivät viitsi kävellä. Ennemminkin uskon sen kyllä johtuvan siitä, että mukana on aina paljon eväitä. Kukapa niitä viitsisi pitkiä matkoja raahata päästäkseen rantatuoleille.

Bussifirmoillekin Songkran on luultavasti tuottoisaa aikaa. Meidänkin takakadullamme on ollut parina päivänä monta kirjavaa thaikkubussia. Toivat rantaan väkeä ja veivät illemmalla pois jonnekin.

Vaikka meidän puolemme Soi Welcomen U:n muotoisesta kadusta onkin juhlaviikon kuivapuoli, törmäsimme silti sielläkin pariin ruiskuttelijaan. Olivat molemmat ehkä alle kouluikäisiä, joiden vesisuihkuja piti tietysti muodon vuoksi juosta karkuun ja vähän kiljahdella juostessa.

Ei kommentteja: