Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Merikonttikodin keittiön kaapit herättävät tunteita

päivis: Olin taas viikonlopun Hyvinkään Asuntomessuilla ja sain vastailla jos jonkinmoisiin kysymyksiin. Monikaan ei kysy ikäviltä tuntuvia asioita. Välillä on oikein hauska huomata, kun joku kysyy esimerkiksi, että no ketkä tänne sitten muuttavat asumaan. Kun vastaan, että minä ja minun puolisoni, niin ihmisten ilme on joskus näkemisen arvoinen. Aika moni on sitä mieltä mielessään, että sen pariskunnan, joka mainitaan ulkona olevassa kyltissä, täytyy olla joku nuoripari.

Samalla siis poistamme - tai ainakin yritämme - ennakkoluuloja, joita kävijöillä on merikonttiin rakennetussa talossa asumisesta. Nythän on ainakin monen mielistä haihtunut ajatus, että merikontissa voi asua vain se kaurismäkeläinen laitapuolen kulkija.

Kävijöistä muistan ainakin yhden poikkeuksen. Hän oli nainen, joka oli vakuuttunut, että Merikonttikoti sopisi hyvin vanhemmalle väelle asunnoksi ja tässä hänen oletan tarkoittaneen minua ja Jormaa vanhempia ihmisiä. Juuri hänellä taisi olla myös ajatus siitä, että kun nuorempi väki hankkisi ensin Merikonttikodin rakennusaikaiseksi kodikseen, uuden talon valmistuttua vanhempi sukupolvi voisi asettua konttikotiin samalle tontille. Olisi aika monta huolta pois, jos vanhemmat esimerkiksi tarvitsisivat myöhemmin enemmän apua ja mahdollisesti silmälläpitoakin. Moni aikuinen lapsi saattaa käyttää paljon aikaa siihen, että käy ehkä jopa päivittäin jossain eri kaupunginosassa tai muuten etäämmällä asuvan vanhempansa tai vanhempiensa luona varmistamassa, että elämä sujuu.

Merikonttikodin käyttötarkoituksiksi tulee aika tiuhaan tahtiin uusia ideoita. On mukava olla ihmisten kanssa visioimassa niitä Hyvinkäällä.

Duokodin punaiset kaapit ovat myös herättäneet huomiota ja intohimojakin ihan laidasta laitaan. Jollekin ne edustavat retroa, jollekin voi kauhistusta ja jotkut ovat aivan myytyjä niiden edessä. Kaapiston tekijästä, Ekideastakin (tiedot löytyvät Elämän tähden ry:n nettisivuilta www.elamantahden.fi) on muutamaan kertaan vinkattu näille ihastuneille.
Punaiset kaapistot, rosteri ja lähes mustat pinnat sopivat mukavasti yhteen.
Perällä näkyy kylppärin loistoidea, liukuovet, jotka menevät seinän väliin.
Kaappien värityshän valittiin aika tavalla sattumalta. Ikeassa oli kirkkaanpunainen kaapinovimalli, johon tykästyimme. Ikean suunnitteluohjelma ei kuitenkaan toiminut koneellamme, mutta sitten keksimme, että Kinnusen Ekihän ne kaapistot näppärästi suunnittelee ja tekee. Annoimme vain pienen mallipalan, jonka olimme punaisten kaappien ovista saaneet Ikeasta. Eki vähän rauhoitteli kiiltävää pintaa ja kaapit ovat nyt oikein somat. Siis minun mielestäni ja varmaan Jormankin. Kyllä niitä jaksaa katsella, sillä konttien seinät ja katto ovat kauttaaltaan valkoiset. Ja kun lattia on lähes musta, punainen sopii kokonaisuuteen oikein hyvin.

Ei kommentteja: