Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Merikonttikoteja ja ilveskissoja

jormas: Merikonttikotien rakentaminen on täydessä vauhdissa. Vaikka paljon on työtä vielä jäljellä, niin eteenpäin on menty koko ajan. Välillä jää joku kumppani pois, joka tietentkin työllistää aika tavalla, koska syntynyt aukko on jotenkin peitettävä ja paikattava. Kullanarvoisia ovat sellaiset yhteistyötahot, jotka sitoutuvat alusta asti vahvasti mukaan ja joita ei pienet tuulet ja Antti-myrskyt heiluttele. Sellaiset vaan ovat kiven alla.


Vähän ilmavampi Merikonttikoti kenties kesäkäyttöön
Jokilaaksossa on talvi oikein kunnolla näyttänyt voimansa ja aamulla oli mittarissa oven ulkopuolella -20. Onneksi Matkakodin sisäpuolella oli taas reippaasti saman verran plusasteita.
 
Countrykanit ovat mukavia seurattavia ja niiden turkki vaan pöyhistyy pakkasten mukana. Linnuille, hiirille, lumikoille ja vaikka mille eläimille on omat ruokapöytänsä. Ruoka luonnon eläimille maistuukin varmasti pakkaskelissä erityisesti.

Eilen tapasin sukulaismiehen Senkkerin kiviainesasemalla kissajahdista. Sainkin häneltä tietoa, miksi pihapiirissämme ei ole näkynyt sen kummemmin supikoiria kuin kettujakaan. Myös kauriit ovat loistaneet poissaolollaan. Syy metsämies-Ekin mukaan on ilveskissoissa, jotka ovat seudulla lisääntyneet valtavasti. Se on muihin eläimiin nähden varsin ykivoimainen lihansyöjä, joka ihmisiin tottuvana saattaa viedä pihapiiristä niin kotikissat kuin koiratkin. Reissullani maastossa ei kissoja silmiin sattunut, mutta kylläkin emon ja kahden poikasen jäljet. Jo pelkästään tämä kolmikko harventaa muuta eläinkuntaa melkoisesti.

Mutta "elämä on" ja me olemme osa sitä. Huomenna katsellaan kuinka presidenttiparimme selviää linnan juhlista, sillä ne ovat Jennille ja Saulille ensimmäiset. Ja täytyyhän Saulia jo seurata senkin vuoksi, että hänhän oli yksi häävieraistamme. Kuten presidenttikisan oiva kakkonen Pekkakin.

Haaviston tapaaminen on muutenkin edessä, sillä tarkoitus on käydä hänen kanssaan läpi Merikonttikodit sen jälkeen, kun ja jos on selvinnyt, että kykenemme tekemään niitä kohtuuhinnoilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://youtu.be/T0vM4TfVn2M