Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. joulukuuta 2012

Juhani Sjöblom

jormas: En voi kuin edelleen ihmetellä Keski-Uusimaan lähes henkilökohtaisuuksiin menevää Juhani Sjöblomin tölvimistä. En muista ainuttakaan kertaa, että kyseinen lehti olisi kirjoittanut kohtalaisen monia työllistävästä ja melkoisesti veroja maksavasta tuusulalaisesta mitään myönteistä. Pari kertaa tein lehteen vastineenkin ja julkaisemisen lisäksi jouduit itsekin erikois- tai erityistoimittaja Heikki Santavuoren hampaisiin.

Ihmettelen sitäkin, miksi yrittäjissäkin melkoista valtaa käyttävä kansanedustaja Eero Lehti sallii lehteään käytettävän henkilökohtaiseen pottuiluun, sillä eihän Juhani ole enää edes poliittinen kilpailija keravalaiselle kansanedustajalle. Vai olisiko kuitenkin yhteinen intressi lehden toimitusjohtajan kanssa ja olisi jäänyt jotain hampaankoloon......?
Juhanista kirjoittaminen on kuin 7-päivää lehdelle aikoinaan Mervi ja Matti Nykänen. Sekä lehti ja lehden omistaja Lehti tekevät Juhanin julkisuudella itselleen vähintäänkin kahvirahoja. Ja silmissäni kaikkea muuta kuin linjakasta journalismia, joka ehkä kuuluisi seutukunnan uutislehdelle.

Viimeisin tempaus Keltaisella Keskarilla oli, kun se kirjoitti, että eipäs saanut Sjöblom kutsua linnanjuhliin, vaikka oli kirjoituksen mukaan lahjoittanut Niinistön kampanjaan 15 000 euroa.
Itse arvaan, että jos kutsu linnan pirskeisiin olisi tullut, olisi Keltaisen Keskarin kirjoitus ollut, että Juhani osti kutsun karkeloihin kyseisellä summalla.
Muistelen, että asia ei edes ollut kuten kirjoitus kuului, vaan lahjoitus presidentinvaalikampanjaan oli 5000 euroa. Lisäksi Karl Sjöblom sekä Seppo Sjöblom taisivat kumpikin lahjoittaa samaiset viisitonniset. Mutta lehti ja Lehti panevat koko suvun samaan nippuun ja nipun nimi on Juhani Sjöblom.
Samalla logiikalla, olisi Keski-Uusimaan "uutislehden" pitänyt uutisoida Ruut ja Ilmari Sjöblomin kunnanvaltuustoon valitsemista, että Juhani Sjöblom valittiin kunnanvaltuustoon.
Tämän johdosta nostan hattua tuusulalaisille, sillä Ruutin ja Ilmarin saama äänimäärä kertoo, että valtuustoon olisi mennyt vielä kolmaskin samalla sukunimellä. Hatun nosto siksi, että kateus ja sen mukana käsi kädessä kulkeva henkinen alamittaisuus eivät näytä purevan kaikkiin äänestäjiin.
Yksi aikaisemmista  Keskarin tölvimisistä oli väittämä, että Juhani Sjöblom kiusasi koulussa Ritva Valoa, niin sanotun sorakeisari Tauno Valon tytärtä. Ritva nimittäin on käyttänyt jälleen kerran demokratiaan kuuluvaa valitusoikeuttaan ja valittanut Hyrylän keskustaan rakennettavan kerrostalon vuoksi. Jolla silläkään ei ole tekemistä Juhani Sjöblomin kanssa. Tässä kuitenkin vinkki Ritva Valolle, joka lienee avioliittonsa kautta saanut jatko-osankin sukunimeensä. Olisiko Ritva ja Juhani teille tässä yhdessä valittamisen paikka, kun lehti uutisoi Juhanin kiusanneen sinua koulussa?

Satuin nimittäin olemaan koulussa niin Ritva Valon kuin Juhani Sjöblominkin kanssa samalla luokalla ja tiedän satavarmasti, että ylipäätään Valon tenavia ei koulussa kiusattu. Juhania kylläkin, mutta sehän on ollut hänelle hyödyksi ja on auttanut parkkiintumaan, sillä Keski-Uusimaa jatkaa kiusaamista. Surullista on, että se on polttoainetta sille, että jopa lapsenlapset saavat kärsiä ja siitä osansa koulussa ja vähän muuallakin.

Juhania muuten kiusattiin etupäässä siksi, että ennen kouluun lähtöä oli tehtävä navettatyöt. Ja sieltä tuli silloin tällöin navetan tuoksut kouluun mukana. Jotta Sjöblomin lapset saivat leipää, kuului sen hankkimiseen lannan luonti. No, Juhani lapioi sitä itseään kakarana saadakseen ruokaa ja sitä tekee "toimittaja" Salmivuori nyt samasta syystä aikuisena miehenä.

Senkerimäen maisemista haen paljon yli 100 metriä syvästä
porakaivosta käyttöveden Matkakotiimme Soiniityntielle.
Pari, kolmekin kertaa kertaa olen lähestynyt seutukunnan ykkösuutislehteä, että voisiko se tehdä joskus myönteisen tai edes neutraalin jutun ylipäätään Sjöblomeista. Toimittajat ovat kiusaantuneita tai eivät edes vastaa juttuehdotuksiini.
Juhani nimittäin tässä jokunen päivä sitten otti yhteyttä kysyäkseen, että olisiko asunnottomuuden poistamisen rintamalla hyvää kohdetta, sillä hän lahjoittaisi Keksarista huolimatta entiseen tapaan hyväntekeväisyyteen verot maksettuaan eduskuntatyöstä saamansa sopeutumiseläkkeen.
Mutta miten sen voi ja miksi se pitäisi tehdä salaa? Siksi, että teet niin tai näin, niin Salmivuori tonkiin sen esiin ja kirjoittaa siitä kielteisesti. Ja jos tonkiminen ei tuota tulosta, kirjoittaa Salmivuori siitäkin kielteisesti.

Mutta jotain myönteistä on kysyisen toimittajankin korvien välissä tapahtunut, kun hän ymmärsi, että Ritva Valon valitus ei kohdistu Juhaniin. Ja jos kehitys jatkuu entisen suuntaisena, saattaa jossain joskus syttyä lamppu, että Sjöblomin suvun lapsenlapset ja kohta vielä seuraavakin sukupolvi maksavat oman hintansa Salmivuoren sonnan luonnista.

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

On tämä näköjään päässyt iltalehteenkin:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012120316404003_uu.shtml

Nimetön kirjoitti...

He nostavat sopeutumiseläkettä


Kokoomuksen kansanedustajana 1997–2007 toimineen Juhani Sjöblomin tulot olivat vuonna 2011 yli 2,7 miljoonaa euroa. Sopeutumiseläkettä hän nostaa edelleen.

For life kirjoitti...

Niin nostaá, mutta eipä kukaan kerro mihin Juhani hänelle lakisääteisesti kuuluvan eläkkeensä käyttää. ´´

heikki nordfors kirjoitti...

"Farssahtava" asia, jonka tekstille tahtomattanikin purskahdin muutaman kerran. Minulla ei ole omakohtaisia tuntemuksia koko asiaan, jotenkin kirjoitus vain ajautui eteeni.

Nimetön kirjoitti...

No kerro jos näet tuossa puolustamisen aihetta...
"Lakisääteinen" : ketkä tekevät lait, rikkaat?..
Mutta ei hätää, porvareiden osoite on tulikuoppa helvetissä, siinä tuskassa sitten on aikaa ajatella, jos palamisen ja kiljumisen välissä kykenee. T.DevilSmile

For life kirjoitti...

Olen käsityksessä, että demokraattisessa yhteiskunnassa lait laativat meidän kaikkien valitsemat päättäjät. Jorma Soini

Nimetön kirjoitti...

kyllähän kaikki sen tietää ainakin tuusulassa että sjöblumit ovat syntyneet kultalusikat suussa. ja olisi kiva nähdä kuinka he pärjäisivät 520e kk...niinkuin me kelamasseilla olevat.tasan ei käy onnen lahjat hyvähän se on mennä töihin isin firmaan!

For life kirjoitti...

Mutta kultalusikka suussa he eivät syntyneet. 20 hehtaarin pientila elätti vanhempien lisäksi kuusi kakaraa, joten ei sieltä irronnut aina edes tuota mainitsemaasi summaa. Jorma Soini

For life kirjoitti...

Ja sitä paitsi jonkun työllä se "isin firmakin" on luotu. Niitä nimittäin ei saa Kelan luukulta, kuten viissatasia ilman mitään työvelvoitteita. Siipiveikot ja -veikottaret voisivat poimia ilmaisen asumisensa ja eurojen eteen vaikka marjoja vanhuksille laitoksiin.