Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Metsäjänis ja kani

päivis: Jänis on alkanut viihtyä yhä enemmän kani-Ykkösen seurassa. Tai ihan varmaa ei edelleenkään ole, onko jäniksiä yksi vai useampia. Välillä tuntuu, että pihassa pomppii suurempi pitkäkorva kuin edellisellä kerralla ja päinvastoin.

Joka tapauksessa jänis alkaa käyttäytyä yhä enemmän kanin tavoin. Se ei aivan vähästä hätkähdä, vaikka ihminen tulee sen näköpiiriin. Jäniksen tulevaisuuden kannalta ei tietysti ole hyvä, jos se käy liian kesyksi. Metsämies vaanii Myllykylänkin maastoissa, vaikka meidän maillamme metsästys on ehdottomasti kielletty. Mutta mistäpä jänö sen tietää, missä menee Jokilaakson raja.


Kun aluksi jänis ilmaantui näkyviin vain silloin tällöin, nykyään se loikkii pihassa Ykkösen kanssa päivittäin, usein monet kerrat. Niilolle se on tietysti yhtä mielenkiintoinen jahdattava kuin kanikin ja harmillisen usein jänis loikkii kuntopolulle samaan suuntaan minne mekin olemme menossa. Silloin Niilolla on täysi veto päällä ja usko, että jänis olisi mahdollista saada kiinni. Mutta tuskin Niilon vauhti yltyy 60 kilometriin tunnissa niin kuin jäniksellä parhaimmillaan.

Kani jäi tällä kertaa perästäkatsojaksi, kun jänis loikki matkoihinsa.
Jäniksen vauhdin lisäksi luin netistä, että se yleensä lepäilee päivisin. Eipä lepäile ainakaan täällä. Kyllä sen riiuureissut sattuvat melkein mihin kellonaikaan tahansa.

Ei kommentteja: