Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. joulukuuta 2011

Päivin pizza

jormas: päivis kirjoitteli tarkkailleensa ympäristöä. Niin minäkin. Muistan kerran, kun loistavalla kielitaidollanni tilasin KFC-Restaurantissa kanaa neljä annosta, vaikka olin yksin. Kun viereisen pöydän taikkuperheen vaahtosammuttajan kokoiset lapset sen huomasivat, he eivät suostuneet lähtemään pois ennen kuin näkevät syönkö kaiken tilaamani.
päiviksellä kävi samantapaisesti, kun olimme Royal Gardenin yläkerran terassilla syömässä. Sieltä on muuten hulppeat näköalat Pattayan-lahdelle, joten suosittelen paikkaa näköalankin vuoksi. Joka tapauksessa päivis tilasi kuvan pizzan (ja söi sen myös kerralla). Mutta ennen kuin aloitimme aterioinnin, oli tilauksemme herättänyt epäuskoa ja ihmettelyä henkilökunnassakin jo tilaamisen yhtydessä. Että eikö joku määrä näistä neljästä palasta, johon mallipizza oli jaettu?
päiviksen pizza
Viereisessä pöydässä istui kaksi hollantilaista, miespuolista maailmankansalaista, jotka pyysivät saada ottaa kuvan päiviksen pizzasta, joka tosin oli vain saman kokoinen kuin omani. Eroa kyllä tuli siitä, että päivis painaa melkein puolet vähemmän kuin minä. Melkein saman verran pienempikin hän on.
Ylivoimaisia tarkkailijoita lienevät kuitenkin muun muassa rantatuolien välissä puikkelehtivat kauppiaat, jotka huomaavat rantatuoleissa istuvien pienímmätkin eleet. Että missä olisi hedelmälle., rannekellolle, korulle, jäätelölle, manikyyrille, hieronnalle, huiville, taululle, Ilta-Sanomille tai muulle lehdelle tarvetta ja niin edelleen.
Mutta yllämainittu on vain toinen puoli tarkkailua. Kun kenelläkään ei ole lupaa kaupitella mitään, on koko ajan tarkkailtava milloin rannalle tulee poliisi tai mikä virkavalta heitä nyt sitten jahtaakaan. Joka tapauksessa kiinni jääminen tarkoittaa kaikkien kantamusten ja myytävien tuotteiden menettämistä sekä arvatenkin vielä jotain muitakin rapsuja. Me falangit, joka muuten lienee farangit, mutta kun r-kirjain on kateissa, emme koskaan etukäteen huomaa, kun kauppiaiden sisäinen tiedotusjärjestelmä toimii ja hetkessä myyjät ovat pois. Kokemukseni mukaan aina ennen luvankyselijöitä.

Ei kommentteja: