Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 13. joulukuuta 2011

Joulutarina 13. päivä


jormas: Tänään meni Joulutarinan kirjoittaminen pitkälle iltapäivään tai oikeastaan iltaan. Neuvotteluita käytiin Kanikonttorin henkilökunnan kanssa pitkin päivää Thaimaan joulumatkalle lähdöstä. Loppujen lopuksi Ykkönen ja Kolmonen päättivät itse jäädä mieluummin Jokilaaksoon, kun kuulivat, että lähes joka päivä Kanilandiassa vierailee ihmistonttuja laumoittain tuomassa muun muassa herkkupaloja. Joulupukkikin kuulemma löytää helpommin Tuusulan perukoille kuin Pattayan auringon alle.
Kanivankila ja mahdollinen kanirikollinen
tutkintovankeudessa
Kanihenkilökunnalle vapaina kaneina jää myös vastuullinen tehtävä, sillä jatkuva vesisade on taas nostanut joen pinnan kriittiselle korkeudelle. Vielä viisitoista senttiä lisää, niin tie Jokilaaksoon katkeaa. Ykkösen ja Kolmosen tehtävänä on tarkkailla veden pintaa ja tarvittaessa sähköttää konttorin kanilennättimellä, jos tulva uhkaa viedä Matkakotimme peräti Vantaanjokeen saakka. Jos näin on käymssä, soitetaan poliisi paikalle, joka muutenkin on luvannut tonttulaumoineen huolehtia Kanilandian turvallisuudesta.
Kun vielä kerroin kaneille, että maailmalla ja kyllä Suomessakin edelleen voi joutua vangituksi ja loppuiäksi häkkiin pelkästään siksi, että on kani, oli valinta selvä. Että mieluummin vaikka ketun ruuaksi kuin vankilaan loppuiäksi.

Ei kommentteja: