Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Vahvinkin voi murtua

jormas: Eilen oli Sininauhaliiton juhlavuoden kansalaisjuhla Kampin liikekeskuksessa. Keskellä käytävää, keskeisellä paikalla ja keskellä kansaa. Myös Sininauhasäätiö oli hyvin mukana ja esillä. Olen ollut Sininauhassa tavalla tai toisella mukana reippaat kolmekymmentä vuotta ja minusta nyt ollut tapahtuma on ylivoimasti profiililtaan paras, jos tarkoitus oli tavoittaa niin sanotusti kadun tallaajia ja tavallisia ihmisiä.
Paneeleja oli parikin, joista toisesta on viereinen kuva. Mukana on kokemusasiantuntija Köpi Salomäki, Sininauhasäätiön boss Satu Taiveaho sekä asunnottomuuden erityisasiantuntija Peter Fredriksson.
Anti oli kaikin tavoin loistava ja erityisti jäi mieleen Risto, joita mahtuu jokaiseen tilaisuuteen oivallisesti yksi ja kaksikin, mutta ei enempää, sillä muuten show siirtyy jonnekin muualle kuin on tarkoitettu. Tämän Riston puheenvourossa liikunti syviä tunteitani seikka, joka jäi varmasti useimmilta kuulematta. Hän nimittäin aloitti puheenvuoron sanoen, että hän syntyi asunnottomaksi.
Mutta jotain kritiikkiäkin on ja se liittyy juomapuoleen, josta Sininauhaliiton lisäksi vastasi Säätytalolla valtiovaltamme. Tarjolla oli juhlakansalle sekä valko- että punasellaista niille, joille maistuu prosentit. Niille joille ie prosentit maistu, oli tarjolla virvokkeita. Eli jälleen kerran peräänkuulutan profoiloitua, alkoholitonta vaihtoehtoa. Tähän aiheeseen aion syventyä nyt todenteolla.

Tänään aamusella olinkin sitten jo Säätiön joryssä esittelemässä Vaunukotihankettamme varsin innoissani. Intoa riitti seuraavaan, aiheeseen liittyvään neuvotteluun, jossa sain kuulle, että Sininauhasäätiöstä oli oltu heihin yhteydessä. Harmitti, etten ollut tästä tietoinen, vaikka aamulla oli aiheeseen liittyvä palaveri.

Ei kommentteja: