Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. marraskuuta 2011

Koiravero

päivis: Keski-Uusimaa-lehti uutisoi tänään, että Järvenpään valtuustossa äänestettiin koiraveron lopettamisen puolesta. Kovin moni ei 50 euron veroa per koira enää puoltanut. Saman uutisen mukaan Tuusula, Sipoo ja Kerava ovat samanlaisen päätöksen tehneet jo aiemmin. Esimerkiksi Helsingissä jokaisesta karvaturrista pitäisi edelleen tuo vero maksaa. Siis pitäisi. Eihän siitä ota selvää Erkkikään, kenellä ja miten paljon koiria on.

Koiravero juontanee juurensa jostain historiallisilta ajoilta, jolloin yritettiin rajoittaa köyhän kansan halua harjoittaa metsästystä koirien kanssa. Jorma varmaan korjaa, jos muistan asian väärin.

Nykyään koiravero on varmaan monessa kunnassa, missä veroa enää ylipäätään kerätään, mennyt kunnan pohjattomaan kassaan. Helsingissä on kyllä kiitettävästi esimerkiksi koirapuistoja, jotka ehkä kertovat siitä, että vero on korvamerkitty ja veronmaksunsa vastineeksi koirat saavat kunnallisia palveluja puistojen muodossa. Moni verovelvollinen varmaan maksaisikin mielellään veron lemmikistään, jos voisi vakuuttua, etteivät rahat mene johonkin muuhun kuin koirien hyväksi. Juuri muuta kunnallista palvelua kuin koirapuistot en tähän hätään keksikään.

Mielenkiintoinen sana muuten tuo korvamerkitty. Mistähän mahtaa juontaa juurensa? Viittaisikohan se koiraan vai johonkin muuhun eläimeen?

Joku (ehkä Kennelliitto) on keksinyt hauskan "palvelun" koiraihmisille. Ja käyttäjän kannalta myös täysin maksuttoman. Joissan tarkemmin määrittelemättömissä paikoissa on nimittäin tarjolla tarroja (olen nähnytkin jossain, mutta en muista missä), joita esimerkiksi omakotitalojen asukkaat voivat liimata roskistensa kylkeen. Tarrassa annetaan lupa laittaa koiran jätöspussi merkittyyn roskikseen. Enpä tiedä, mikä tarrojen hyötysuhde on, mutta ihan mukava keksintö tuo on. Laittaa myös ehkä hieman paremmin koiranomistajat ajattelemaan, onko korrektia jättää koiran kikkare vaikka keskelle jalkakäytävää.

Ei kommentteja: