Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Thaipihapiirimme esittelyä


Eilen tai toissapäivänä kirjoitin, että julkaisen itsestäni kuvan, kun seuraavan kerran puen leningin päälleni. Mainitulla asulla taitaa kyllä olla paikallisella kielellä oikeampikin nimi.


Morakotin tärkein ominaisuus ei ole kodin, pihan tai puutarhan viihtyvyys, vaan tarkoituksenmukaisuus. Niinpä piha oli ja on paljon vieläkin ainoastaan hiekkakenttä, jota pitkin on helppo ajaa kotitieltä scootteri suoraan ulkokeittiöön.


Seinän toisella puolella on vielä avonaisempi, etupäässä astioiden pesupaikka, jonne laitatutin viime kesänä uuden betonilattian. Siltä kanat ja kukot käyvät nokkimassa suihinsa mitä ruoantähteitä milloinkin löytävät. 


Viime talvena istutimme noin 20 osin kukkiviakin kasveja ruukkuihin, joita Tata piti tarpeettomina. Nyt hän sanoo, että tulee aamulla pihalla kahvia juodessa hyvä tunne niitä katsoessa. Niin minullekin, kun hän sanoo niin.


Eräänkin kerran päivän mittaan ennen illan moskiittoja istun katoksen alla satoi tai paistoi. Katselen pikkukiikarillani Seven Eleven Specialiksi ristimäni kaupan elämää ja mielikuvittelen itseni kapuamassa sen takana olevan vuoren rinteillä. Jonne en kyllä hevin mene, sillä se on myös mustan kobran valtakuntaa. 

Ei kommentteja: