Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 13. syyskuuta 2024

Haluan sanoa sanottavani

Olen väärien valintojen asiantuntija, elämän koelentäjä ja sosiaalineuvos sekä blogisti. Blogeillani on oma Elämän tähden verkkosivusto, jonne kirjoitan säännöllisesti niin, että uudet tekstit kuvineen ovat helposti löydettävissä aina sivun yläreunasta. Vanhat säilyvät alapuolella aikajärjestyksessä luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta.

Blogeissani voidaan julkaista sisältöä kirjainten lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa. Sivuilla on kuuntelumahdollisuus ja tekstin voi halutessaan kääntää oikeastaan mille kielelle tahansa. Tunnusomaista on henkilökohtaisen näkökulman painotus ja ne kertovat usein eletystä elämästä. Kirjoittamani linkitän Facebook-sivuilleni sekä joskus muuallekin ja niillä on kommentointimahdollisuus. Jota lukijat käyttävät harmiteltavan vähän. Tilaa annan lisäksi muillekin kirjoittajille, jos niitä ilmaantuu. 

Mikään yksittäinen piirre ei ole välttämätön tai tee ylipäätään verkkosivusta blogia, mutta mitä useampi niistä toteutuu, sen ”blogimaisempi” se on. Pysyvien verkko-osoitteiden ansiosta kirjoittamaani voi helposti seurata ja muutkin voivat niitä jakaa. Tekstieni lainaaminen ja välittäminen ilman erillistä lupaa onkin vapaasti käytettävissä. Kuvatkin silloin, kun ne ovat ottamiani. 

Kirjoitustaitoja en ole opiskellut noin 10-vuotiaan ainekirjoistustunteja lukuunottamatta. Pidän silti kirjoittamisesta ja ilmaisemisesta kirjaimin, mielellään elävästi. En kuitenkaan ajattele itseäni kummoisena sanan säilän käyttäjänä tai taitajana, vaikka saankin silloin tällöin myönteistä palautetta. Joku myös joskus kysyy miksen kirjoita kirjaa?

Olen sitä aloittanut jonkun kerran. Mielessä se on ollut useammin, mutta aina se on jäänyt syystä tai monesta. Joku vuosi sitten kokosin 365 blogia tavallaan yhdeksi tekstiksi, jonka aioin julkaista paperisena kirjana, kun luulin tulevani biologisestikin isäksi: Väärien valintojen asiantuntija * 1

Ainakin omilla blogisivuillani lukee ja on linkki vasemmassa/oikeassa alakulmassa "uudempi tai vanhempi teksti" ja keskellä "etusivu", jos joku innostuu koottua teosta selailemaan tai peräti lukemaan. Keskeneräisen työn oikoluki ja korjasi ystäväni Tiina Hokkanen-Oja. Ehkä vielä löydän filippiiniläisen pienen pojan, Little Jorma Goza Soinin uudelleen tai tilalle lukijan ja saan suunnittelemani kirjan valmiiksi.

Luulen, että saisin halutessani kasvatettua lukijamäärää, jos jakaisin kirjoitettua sinne tänne. En ole siihen ryhtynyt enkä oikein halukaskaan, sillä yksi tärkeimmistä kirjoittamisen syistä on tarve sanoa sanottavani, on lukijoita tai ei. Mitä enemmän sitä muiden sähköisillä alustoilla jaan, sitä useampi tuntematon anonyymi ylläpitäjä on päättämässä julkaistako vai ei.

Ei kommentteja: