Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 14. lokakuuta 2023

Temppelipäivä

Tänään on taas temppelipäivä, jonne menemme aamusta. Ruokaa, pientä markkinahumua myyntikojuineen ja paljon sellaista, jossa en ymmärrä mitään.

Aamukaffea juodessani pengoin netistä löytäisinkö jotain suhteellisen monipuolista, mutta kansantajuista kirjoitusta, mitä buddhalaisuus on Thaimaassa. Sillä siltä ei voi maassa aikaansa viettävä ulkomaalainenkaan välttyä, vaikka tahtoisikin.

Sen sijaan, että muokkaisin jo kirjoitettua itseni näköiseksi, jaan löytämäni osaksi tätä päivää. Sen pääset lukemaan klikkaamalla tätä.

Aamiaisen kantapaikassani on kuvan rahapuu, jolla arvatenkin on joku ylevämpikin nimi. Silloin tällöin sen oksaan joku laittaa klemmarilla 20 bahtin setelin, joskus enemmänkin. Määrättynä päivänä puu katoaa palaten taas joku päivä ilman rahoja. Olen yrittänyt järkeillä, että ehkä koko puu viedään temppelille, jossa se riisutaan. Tosin en tiedä, vaikka munkit tulisivat paikan päälle. Tai sitten työn tekee aamiaispaikkani henkilökunta, joka kiikuttaa rahat yhtä pohjattomaan kassaan kuin Suomenkin "herrainhuoneissa" ja vastaavissa kerätyt maalliset mammonat. Senkin olen huomannut kiinnittäessäni puuhun omat kymmenykseni, että henkilökunta kiittelee minua silloin erityisen ystävällisesti ja vuolaasti.

Ei kommentteja: