Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. heinäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 354

Viisi vuotta sitten päätin lähteä Tuusulan kunnallispolitiikkaan mukaan, koska minulla oli muutama ajatus, jotka halusin toteuttaa. Jokaisessa epäonnistuin surkeasti enkä saanut edes omalta ryhmältä mainittavaa tukea saati apua yhteenkään visiooni. Monet kerrat pohdinkin ovatko puolueeni, ajatukseni tai tapani viedä asioita eteenpäin jotenkin vääriä. En tiedä vastausta vieläkään. Koska yksi tai oikeastaan parikin liittyi matkailuun sekä caravan- ja campingelämään, on mukavaa kirjoittaa ajatuksista jotain tässä kohtaa myös kirjaan. Olen tainnut surkutella kyllä tätä jo aiemminkin. 

Jos pääkaupunkiseutuun tutustuva haluaa yöpyä campingalueella, kohtuullisten joukkoliikenneyhteyksien päässä, on hänen Helsingin Meri-Rastilaa lukuunottamatta etsittävä paikkaa aika tavalla ja aika kaukaa. Heti ei tule edes mieleen mistä sellainen löytyisi, sillä moni alue on laittanut pillit pussiin ja oven säppiin. 

Tarpeeseen hyvän vaihtoehdon voisi tarjota Tuusulan Hyrylä, sillä Urheilukeskuksen ja Rykmentinpuiston välissä on tarkoitukseen tuhannen taalan paikka. Suojeltu, Olympiakasarmi voisi olla klubi- ja huoltorakennus, mutta myös paljon muuta mahdollisine yöpymis- tai vierashuoneineen. Vieressä, puretun lämpövoimalan tontti on loistava paikka kesäteatterille. Katsomorinteet olisivat valmiina vuosia jatkuneelle Montturokillekin, kun se ei voine jatkaa nykyisessä paikassa.

Esiintymislava voisi olla pyörivä ja ympärille rakentuisi helposti tanssilava, joka olisi peitettävissä sateen sattuessa kangaskatokselta. Kokonaisuus istuisi loistavasti maisemaan. Osin mäntymetsikössä sijaitseva retkeilyalue telttoineen, matkailuajoneuvoineen sekä mökkeineen hyödyntäisi monia seudun yrittäjiä ja palvelujen monipuolistumisen myötä kaikkia seutukunnan asukkaita. Paikat olisivat kiinteässä yhteydessä toisiinsa, joten kaikki säästyisivät ilkivallalta.

Koko alue on kävelymatkan päässä Tuusulantieltä ja linja-autoasemalta. Helsinkiin tulevan matkailijan ainut vaihtoehto ei olisikaan enää Rastila, vaan lisänä olisi Hyrylä. Olisi helppoa ja mukavaa piipahtaa linja-autolla päiväseltään Helsingissä tai tutustua Hyrylän ympäristön luontoon, Rantatien kulttuuritarjontaan, Tuusulan Urheilukeskuksen palvelutarjontaan, käydä kaupoilla ja istahtaa iltasella paikalliseen ravintolaan?

Kun kunnan virka- ja luottamushenkilöt saisi innostumaan Hyrylän matkailusta, elävöittäisi se Tuusulan suurinta taajamaa monin tavoin. Aivan oma lukunsa on seudun lähes ainutlaatuinen, venäläinen historia. Ei olisi vaikeaa saada turisteja tutustumaan vanhaan venäläisten lasten lastenkotiin, kasarmirakennuksiin, entiseen ortodoksipappilaan, Rantatiehen sekä kulttuuritarjontaan laajemminkin. 

Metsän siimeksessä voisi vielä aistia vanhaa ortodoksihautausmaan sekä kuulla mäen päällä olleesta, yhdestä Suomen kauneimmasta ortodoksikirkosta. Sen historia purettuine kellotapuleineen ja ilmatorjuntatykkeineen olisi kuulemisen arvoista kaikille Tuusulan historiasta kiinnostuneille. 

Ei kommentteja: