Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Jokilaakson lähde?

Jormas. Jokunen vuosi sitten tutkitutimme viereisen hevoshaan kupeessa olevan vesilähteen. Ristimme sen Johanssonin lähteeksi, sillä se on hänen maillaan. Toki sillä on alkuperäisempi nimikin, jota en muista. Joka tapauksessa olemme hakeneet siitä jo monta vuotta usein juomavetemme. Paljon fiilisten vuoksi, sillä veden nostamne koivuvarteen laittamallamme teräspeltiämpärillä.

Tuusulassa on erinomainen juomavesi ilman lähteitäkin. Täällä uidaankin niin sanotussa kaivovedessä useammassakin paikassa.
Vielä useamman vuoden olen ihmetellyt Rantabulevardillamme kosteaa paikkaa. Olen kuittaillut sen mielessäni sillä, että vesi vaan viereisessä, entisestä ojasta muodostuneessa metsäpurossa on korkealla.

Mutta miksi vesi pysyy korkealla? Mieltä se on vaivannut, sillä niin aamu- tai iltauinnilla Jokilammille mennessäni kuljen sitä ohi. Usein silloin, kun Niilo valitsee sen reitikseen kalakatiskalle mennessään.
Eilen kun tulin puolen kilometrin päässä olevalta metsävarastolta, tein päätöksen. Tutkin mahdollisen lähteen paikan tarkemmin ja tutkitutan myös veden laboratoriossa saadakseni selville onko Jokilaaksossa oma lähde. Näin teimme aikoinaan Johanssonin lähteen vedellekin. Joka tapauksessa mahdollinen Jokilaakson lähde on kaunis paikka, kuten kuvasta näkee.

Ei kommentteja: