Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. huhtikuuta 2018

Miten käytän tämän Finnairin mahdollistaman lisäajan?

päivis: Finnairin ylibuukkaus toi meille mahdollisuuden olla Thaimaassa noin vajaa puoli vuorokautta pitempään, koska vastasimme kyllä ehdotukseen lähtöajankohdan siirtämisestä seuraavalle päivälle. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähdön aikaistaminen. Sehän ei meitä kiinnostanut.

Lisäajan lisäksi olemme myös saamassa lehtoyhtiöltä hyvityksen. Valitsimme 500 euron lahjakortit. Toinen vaihtoehto olisi ollut 300 euroa riihikuivaa rahaa (mistähän sekin sanonta on lähtöisin). Lahjakorteilla voimme maksaa luultavasti lähes kokonaan ensi syksyn Thaimaan-lentomme.

Kotiinpaluun läheisyys on aina vähän tuskallista. Nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Kodin jättäminen pitkäksi aikaa vaatii monenlaista asioiden miettimistä, järjestelemistä ja pyykkäystä, siivoamisesta puhumattakaan. Vanhasta kokemuksesta tiedän, että moni asia vaivaa mieltä, mutta toteutus siirtyy aivan viime tippaan.

Tuoretta ruokaa ei oikein voi enää ostaa, koska jääkaappi pitää saada tyhjäksi ennen lähtöä. Koska puolen vuoden päästä ei millään voi muistaa, mitä pilaantumattomia elintarvikkeita tai ylipäätään tarpeellista kaappeihin jää, pitää laatia lista asioista, joita on tai joita seuraavalla kerralla pitää tuoda.

Kahvia kului yllättäen vähemmän kuin olin arvioinut. Ensi syksynä ei siis tarvitse hamstrata samanlaista kahvimäärää kuin viime syksynä. Suodatinpusseja pitää tuoda lisää. Jos niitä täältä löytää, niin ainakin ovat paljon kalliimpia kuin Suomessa. Melkein tekisi mieli tuoda luomu kaurahiutaleitakin, mutta johonkin kai pitää laittaa raja. Ihan kaikkea ei kannata tuoda mukana, vaikka kotimaasta jotain saisikin halvemmalla. Muutama paketti rusinoita nyt kuitenkin. Niitä kun ei yllättäen täältä ole ihan helppo löytää ja hintakin on korkeanlainen. Ja luomuna varsinkaan niitä ei ole saatavilla.

Puutelistaltani löytyy muun muassa perunankuorimaveitsi. Nyt kun kotiin on hankittu ensimmäinen kattila, perunoitakin on tullut kuorittua. Mutta voi hyvä sylvi minkälaisia täkäläiset kuorimaveitset ovat. Eivät istu minun hyppysiini. Viimeksi yritin huonolla menestyksellä kuoria japanilaisia bataatteja (sweet potatoes, kuten bataattia kutsuvat englanniksi).

Yksi lähtiessä tarkistettava asia on myös tiskiharja. Suomalaismallisia harjoja en ole täällä nähnyt missään. Parempaa tiskiharjamallia ei maa päällään kanna.

Pankkitilin saldo piti tarkistaa, että voi arvioida, onko seuraavalla kerralla tuotava euroja. Ei näyttäisi olevan tarvetta. Ei ainakaan kovin suurta summaa. Rahan tarpeessa tapahtuviin yllätyksiin varaudun kuitenkin mieluummin käteisellä kuin että nostaisin täällä rahaa Suomi-tililtä automaatista.

Näitä ruukkuihin istutettuja kasveja olen ihaillut monet kerrat. Usein parhaita
matkamuistoja ovat nimenomaan muistot asioista joita on nähnyt.
Itseäni olen tarkkaillut tällä reissulla muun muassa sillä silmällä, että tietäisin, minkä verran täällä oikeasti on syytä olla vaatteita. Aika moni vaate on saanut roikkua käyttämättömänä hengarissa. Ihan niin kuin Suomessakin. Vievät vain turhaan tilaa. Siksi elättelenkin toivoa, että kesällä saisin taas kokoon satsin kirpputorilla myytävää tavaraa. Jokunen vähän käytetty Thaimaa-vaate saisi mielellään vaihtaa omistajaa.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Finnair sanoo sitä ylibuukatuksi, kun se haluaa omalle henkilökunnalle ilmaisia paikkoja. Joten en itse vaihda periaattestakaan matkan aikaa Finnairin ehdotuksesta.

For life kirjoitti...

Minulle kelpaa Finnairin ehdotus, että kelpaako teidän pariskunnalle molemmille käytännössä ilmaiset lennot.