Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Tänään oli viimeinen työpäivä

päivis: Tältä kai sen kuuluu tuntua, eläkkeelle jäämisen. Yhtä aikaa on riemukas ja tyhjä olo. Tänään olin vielä muutaman tunnin töissä ja sen jälkeen tulin kaupan kautta kotiin hunajakakkua mukanani. Söin sitä yksinäni kahvin kanssa, koska Jorma on Sysmässä. Niilo oli tietysti seurana, mutta sille ei kakkuja syötetä.

Kun kiersin Niilon kanssa kuntopolun lenkin, keksin mielestäni oivan, eläkkeellä oloon liittyvän ajatuksen: "ei pidä täyttää jokaista tyhjää hetkeä jollain tekemisellä".

Aina sanotaan, että eläkkeelle jäävällä pitää olla harrastuksia, ettei jämähdä paikoilleen. Ehkä kuitenkin on hyvä välillä myös jämähtää. Olla tekemättä mitään, ja ajattelematta mitään.

Eläkeläisen elämää on tullut jo harjoiteltua. Tässä hetkessä tuskin on kovin
paljon ajatuksia, vaikka kädessä onkin joku tekstiä sisältävää lappunen.
Eilen Puoli 7 -ohjelmassa oli vierailijana Arja Koriseva, joka selitti julkkispurjehduksella olostaan, että vapaavuoroillaan hän usein istui purjeveneen kannella ja osasi olla jopa niin, ettei mieleen tullut minkäänlaisia ajatuksia. Varmaan eläkeläisenäkin voisi joskus tavoitella sellaisia hetkiä. Arja Koriseva oli lisäksi sitä mieltä, että tuollaisten hetkien jälkeen mieleensä voi suunnata pelkästään hyviä ajatuksia. Sellaisia, joita oikeasti haluaa ajatella.

Toisaalta aivoja ei pitäisi olla käyttämättä. Ainakin usein kuulee todettavan, että aivoja on hyvä harjoittaa. Tänään kuulin radiosta, että vanhemmiten pitäisi esimerkiksi lukea paljon. Se on yksi hyvä tapa ehkäistä muistisairauksia.

Kun keksin tuon mielestäni loistavan ajatuksen, ainakin yritän olla niin, etten koko aika miettisi tekemättömiä töitä ja suunnittelisi tulevia päivien ajankulua. Oikeassa ja korvien välissä olevassa kalenterissa pitää olla eläkkeelläkin sopivassa määrin valkoisia kohtia.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hyviä eläkepäiviä! Nähdään Pattayalla.