Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 16. syyskuuta 2017

Koiran kanssa matkalla

päivis: Hesarissa oli tänään artikkeli koiran kanssa matkustamisesta. Annettiin ohjeita ja kannustettiin yhteismatkailuun. Tuotiin esiin myös tilanteita, joissa koiran mielestä ei ehkä ole mukava olla reissun päällä. Osaomistuskoiramme Niilo on matkaillut vain rajallisesti, sillä yksi osaomistuksen ideasta perustuu juuri siihen, että koiraa ei ole pakko ottaa mukaan, kun ihmisten tekee mieli matkustella. Niilo saa olla silloin sen tai niiden luona, joilla ei ole erityisemmin tarvetta lähteä mihinkään pitemmälle.

Jos Niilo ei ole liiemmälti matkaillutkaan, niin mukana se sen sijaan saa olla ihan riittämiin.

Niilon pentuvuosina halusin opettaa sitä olemaan töissä mukana. Onnistuihan se, mutta kun työpaikka muutti avokonttoriin, koiraa ei enää voinutkaan ottaa mukaan. Kaikki eivät pidä koirista tai sitten joillakin voi olla sen verran hankala allergia, ettei koiraa ole sopiva viedä maisemakonttoriin.

Monenlaisilla matkoilla Niilo on kyllä ollut mukana. On matkustettu metrolla, bussilla, ratikalla ja Suomenlinnan lautalla. Varsinkin Jorman kanssa Niilo usein "matkailee" kesäkuukausina kuuautolla, jossa sillä on lavalla oma häkki. Veikkaan, että edellä mainittu parivaljakko tunnetaan hyvin ainakin Hyrylän suunnalla.
Riistakamera nappasi kuvan kuuautolla veden hakuun lähdössä olleista
Jormasta ja Niilosta. Niilolla on lavalla oma häkki.
Henkilöautomatkat ovat Niilolle tuttuja. Pitemmillä reissuilla se mieluiten asettautuu kuljettajan penkin taakse lattialle nukkumaan ja pomppaa sieltä ylös vain jos vauhti hiljenee ja vilkku laitetaan päälle.

Niilon varsinaiset matkustuskokemukset ovat kuitenkin rajallisia. Se ei ole koskaan yöpynyt hotellissa. Hotelliöiden sijaan se on saanut aina nukkua tutussa matkailuautossa. Tai sitten matkakohteena on Laukaan kakkosasunto, joka sillekin on kuin toinen koti.

En voisi kuvitella Niiloa lentokoneen ruumaan laitetussa kuljetushäkissä. Tai koska voin, lentäminen ei tule missään tapauksessa kyseeseen. Osa koirista kuulemma ei ole pitkistäkään lentomatkoista moksiskaan. Ovat varmasti melkoisen teräshermoisia yksilöitä. Niilo ei kuulu siihen joukkoon.

Monet tekevät koirien kanssa pitkiäkin laivamatkoja. En ymmärrä, mihin ne silloin tekevät tarpeensa. Niilo ainakin on joskus niin tarkka siitä, mihin koipea voi nostaa, isommasta hädästä puhumattakaan. Mutta ilmeisesti epävarmuuteni johtuu vain siitä, etten koskaan ole tehnyt laivamatkaa koiran kanssa. Tuota aikaisemmin mainitsemaani Suomenlinnan lauttamatkaa lukuun ottamatta.

Ei kommentteja: