Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. syyskuuta 2017

Käyttämättömät postimerkit

päivis: Harrastan asioiden tarkkailua. Tarkkailun tuloksena saatan tehdä päätelmiä erinäisistä asioista. Kun esimerkiksi kotimatkan varrella on lentokenttäpysäköintialuea, kotimatkan suunnasta riippuen joskus kaksikin, autojen määrästä riippuen teen johtopäätöksen, että Suomella menee hyvin tai huonosti. Hyvin menee, jos pysäköityjä autoja on paljon. Huonosta ajasta taas kertoo se, jos parkkialueella on väljää.

Eilen katsoin lähellämme olevaa LentoPysäköinti-nimistä aluetta ja päättelin, että nousukausi on käynnissä. Autoja oli parkissa enemmän kuin ehkä koskaan ennen. Noin silmämääräisesti arvioiden ainakin.

Viikolla tyhjentelin työpöytääni ja kaappejani valmistautuakseni tulevaan eläkkeelle jäämiseen. Toin osan tavaroista kotiin, koska ne olivat ajalta, jolloin ostin kaikki toimistotarvikkeet ja muut omilla rahoilla. Niinhän usein muutkin tekevät, mutta itse olen kyseisistä ostoksista laskuttamisen ottanut tavaksi vasta aivan viime vuosina.

Omilla rahoilla hankin myös postimerkkejä. Kun Ikeasta (omilla rahoilla) ostamastani pahvisesta laatikosta löytyi ikivanhoja käyttämättömiä postimerkkejä, tein siitäkin johtopäätöksen: perinteisten kirjeiden ja muun postin lähettäminen on vähentynyt, ehkä jopa dramaattisesti.
Postikin on kyllä edistänyt aktiivisesti muutosta, joka vähitellen
tekee postimerkit tarpeettomiksi.
Veikkaan, että vanhimmat löytämäni merkit olivat yli kymmenen vuoden takaa. Ehkä juuri niinä aikoina olen esimerkiksi alkanut käyttää skanneria ahkerasti. Dokumenttien skannaaminen on mahdollistanut niiden lähettämisen sähköpostin liitteenä. Se on tarkoittanut käytännössä hyvästejä tavalliselle kirjepostille.

Kerran reklamoin Postin maksullisesta palvelusta, joka ei kuitenkaan toiminut. Minulle oltiin oikein ystävällisiä ja hyvitykseksi toimimattomasta palvelusta sain tukun postimerkkejä. Oli kukkaa ja koiraa, muumejakin. Vaan mitähän teen noilla merkeillä? Eipä niille ole ollut kauheasti käyttöä. Onneksi sentään lähettivät ikimerkkejä. Saavatpahan jälkipolvetkin ihmetellä, mitä ihmettä näillä merkeillä tehtäisiin.

Ei kommentteja: