Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Tervetuloa Vihreät Jokilaaksoon valitsemassanne seurassa


jormas: Olemme jo kauan kehittäneet hyvinkin luonnon ehdoilla kotipaikkaamme, Jokilaaksoa Tuusulan Myllykylässä. Kyseessä on 8 hehtaarin joutomaatila, josta 1/3 on vettä. Osa tulee taivaalta, osa Tuusulanjärvestä ja -joesta ja loput Rydybackan ja Kratinkallioilta sekä Hesapottsmossen suolta ja Lemminkäisen lähteeltä. Jonka olen kuullut olevan tai ainakin olleen olemassa. Mutta jota en ole koskaan löytänyt, vaikka olen etsinytkin.

Vaikka ystävällisissä aikeissa olleet tutut ja tuntemattomat ovatkin aina (lähes) olleet tervetulleita, avoimia tilaisuuksia emme ole järjestäneet, sillä Jokilaakso on ensisijaisesti kotimme. Sen lisäksi se on turvasatama kaikelle elävälle. Myös niille, jotka ovat monien hylkimiä. Osansa siitä saavat luonnossa elävät kanit, jotka mylläävät Myllykylän omakotitaloasujien puutarhoissa ja supikoirat, jotka joidenkin muistikuvien mukaan ovat asuneet aiemmin mainituilla kallioilla. Kyläläiset puhuivat, ei niinkään supikoirista, vaan villikoiralaumasta. Jonka jotkut yksilöt olivat kesyyntyneet niin, että kun emäntä ripusti pihamaallaan pyykkiä narulle, saattoi villikoira syödä aamiaiseksi tarkoitetut purtavat keittiön pöydältä, jos ulko-ovi oli jäänyt auki.
Kasveista valloitusretkellä maillamme asuvat usein ei toivotut lupiinit, horsmat, Himalajan balsamit, karhunköynnökset, isokierrot, nokkoset ja monet muut. Kukin vuorollaan ja usein samassa paikassa, sillä vaikka kesämme on lyhyt, mahtuu siihen paljon luonnonkiertoa.

Koska poliittisen maailmamme koti on ollut vihreä liike koko sen olemassa olon ajan, on luontevaa aloittaa Jokilaakson ovien avaaminen niin sanotusti omassa joukossa.

Arvoisa Tuusulan vihreiden jäsen!

Tule viettämään kesäiltaa Tuusulanjoen rannalle yhdessä Tuusulan vihreiden hallituksen ja valtuutettujen kanssa torstaina 15.6. klo 18.30 alkaen. Kokoonnumme Jorma Soinin ja Päivi Strandénin kotiin, joka on rakennettu merikonteista (os: Soiniityntie 35, 04360 Tuusula).

Tarjolla on pientä purtavaa ja ohjelmassa rentoa yhdessäoloa. Tilaisuus on avoin kaikille, joten ota ystävä, tuttava tai puoliso mukaan.

Ilmoittaudu alla olevaan sähköpostiosoitteeseen tarjoilua varten viimeistään tiistaina 13.6.

Outi Huusko
outi.huusko@via-ok.net

Ei kommentteja: