Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kotikulmilla Thaimaassa

päivis: Neljä kokonaista päivää olemme olleet Thaimaassa, mutta emme ole vielä Pattaya Suomi-Seuraa pitemmälle päässeet. Päivät ovat vierähtäneet kotikulmilla. Se taas johtuu pääosin flunssasta, joka iski minuun tänne tultuamme. Lähes ensitöiksemme viritimme kuitenkin Suomesta ostetut sivuverhot olohuoneen ikkunaan. Verhoista uhkasi tulla elämää suurempi asia, kun mietin monet kerrat, miten skandinaaviseen malliin printatut, vähän retrohenkiset verhot istuvat yhteen thaimaalaisten pitsiverhojen kanssa. Hyvin sopivat.


Naapurien määrä Seven Seasissa on lisääntynyt sen parin kuukauden aikana, jonka olimme välillä kotimaassa. Tämän huomaa varsinkin allasalueella, jossa polskii nuorta ja varsinkin vähän vanhempaa väkeä aamusta iltaan. Lähisaaremme, Seychellit, näyttää vihdoin valmiilta kaislakatoksineen. Saarelle kaivettu kuoppakin on täytetty ja siinä kasvaa nyt suuri puu. Taisi olla palmu.

Eilen seurasimme, kun naapuritalon seinustalta siirrettiin jostain syystä pois neljä puuta, joiden tilalle tuotiin matalaa kasvillisuutta. Hieman huvittaa muistella, kun aluksi kuvittelin, että tänne ei varmasti voi istuttaa muita kuin tekokasveja. Olin totaalisen väärässä. Päivittäin siivooja käy lakaisemassa pois tekonurmikolle karisseet lehdet, kukat ja muun roskan.

Tällaisessa Sunbagissa olen makaillut pari päivää parantelemassa yllätysflunssaa.
Olen myös samalla lukenut ehkä uusinta Marimekosta kirjoitettua kirjaa.
Kuvassa kuitenkin tutkin vielä Sunbagin käyttöohjeita.
Seven Seasin klubitalon ravintolaa rakennettiin kovasti viime käynnillämme. Nyt siellä alkaa olla valmista. Voi olla, että vain kalusteet enää puuttuvat. Tammikuu saattaa hyvinkin olla ajankohta, jolloin ravintola avataan. Kiinteistön A-taloon tulevia liikkeitä sen sijaan pitää odotella vielä varmasti pitkään. Osa liiketiloista toimii varastoina ja osassa pitävät majaansa rakennusfirman insinöörit, kuten useimpia heistä täällä kutsutaan.

Kotikulmillamme, Chayapruekin varrella tosin on jo nytkin juuri sen verran palveluja kuin tarvitsemme, ettei luvatun pesulan ja Seven Elevenin tulolle ole meidän puolestamme mitään kiirettä. Mukavia ja edullisia ruokapaikkojakin löytyy. Tänään kävimme niistä ehkä eksoottisimmassa, hyvinkin paikallisen oloisessa kuppilassa. Siellä en kyllä voinut olla miettimättä, että mahtaakohan helpottava flunssa jatkua tästä mahataudilla. No, ainakin sain ruoan sekaan reilusti chiliä, jonka pitäisi puolestaan auttaa flunssan oireisiin. Lähiapteekista voi tietysti hakea dropit tautiin kuin tautiin.

Rakennustoiminta käytävällämme on hieman hiljentynyt. Ovat ehkä saaneet asuntoja mielestään siihen kuntoon, että työväkeä on voitu siirtää muualle. Uusia asukkaita ihan lähiasuntoihin ei kuitenkaan ole vielä ilmestynyt. Pidämme siis edelleen yksin hallussamme asunnon edustan beachiä.

Ei kommentteja: