Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. tammikuuta 2017

Harley Davidson -kuume, osa 1

jormas: Aikoinaan Jyväskylässä oli legendaarinen moottoripyöräkauppiaspariskunta, Timo ja Raita Kuva. Kaupantekoa jäi jatkamaan jälkipolvi, josta ei tainnut koskaan olla vanhempiensa saappaiden täyttäjiksi. Niinpä Kuvan Moottoripalvelu hävisi kartalta.

Sieltä kuitenkin tuli aikoinaan ostettua eräskin moottoripyörä ja -kelkka. Usein menin liikkeeseen muina manneina ilman minkäänlaista hankinnan tarvetta ja tarkoitusta. Ja usein lähdin hyvillä mielin pois. Mutta melko monesti kävi niin, että kun ilta ehti ja oli aika painaa silmät kiinni, niin Nukku-Matin tilalle tulikin Kuvan Matti laitteineen. Ja aamulla, kun aurinko heitti ensisäteitään, oli yön aikana kypsynyt ostopäätös.

Mutta melkein aina puuttuivat rahat. Sen puutteen olen työkuvioissakin usein paketoinut lohdulliseen ja toisaalta myös kannustavan haasteelliseen muotoon. Että onhan se hyvä, että puuttuu jotain sellaista, jota on olemassa maailma täynnä. Paljon vaikeampaa olisi, jos puuttuisi jotain, jota ei olisi edes olemassa. Rahan puutteessa onkin oikeastaan vain kysymys siitä kuinka kanavoida jossakin olemassa olevaa itselle. Ja usein siinä olen myös onnistunut. Mutta kun en ole rahaa koskaan rakastanut, ei sitä ole itselle kertynyt milloinkaan säästöksi asti.

Harley Davidson Sporster Superlow 1200 T, vuosimallia 2016
Ja sitten siihen HD-kuumeeseen. Kuvan Matilta ostin kerran valvotun yön jälkeen uuden, 1000-kuutioisen gustompyörän, merkiltään Yamaha Midnight Special. Pidin mustasta pyörästäni kovasti, mutta koko ajan mielessä pyöri, että se on kuitenkin vain sinne päin ja sen pitäisi olla Harley Davidson. Ja päättänyt, että jos joskus vielä hankin pyörän, on se silloin aito HD. Vaan eipä ole ollut ja tilalle on tullut hankittua Vespa skootteria, enduropyörää ja vaikka mitä.

Mutta ehkä nyt on sen aika. Tuli käytyä Pattayalla ensi kerran näitä jenkkipyöriä myyvässä liikkeessä. Sieltäkin lähdin kotiin ilman kuumetta hyvillä mielin. Mutta kun aamu koitti, olin päättänyt hankkia Harley Davidson Sporster Superlow 1200 T:n. Mutta ennen sen hankkimista, pitää jostain hankkia muun muassa rahat sen ostamiseen.

Ei kommentteja: