Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. joulukuuta 2016

Valoa yöhön ja elämään


    jormas. Päivis kirjoitti eilen valosta, mutta ei kokenut kohdanneensa valosaastetta. Aamulla joulukalenterista paljastui joulutähti, joka sekin kertoo valosta vähän laajemminkin kuin minkä Led-lamppu tai vastaava synnyttää. Mutta joulutähdenkin tehtävä oli valaista ja näyttää tietä tietäjille osatakseen seimen luokse.

    Samaan aikaan luin alla, kuvan linkin takana olevan uutisen, joka on osoitus ihmisen älyn mitättömyydestä. Vaikka Luoja hänet kristinuskon mukaan loikin omaksi kuvakseen. Vähän samaan tapaan siis kuin peli näyttää meidät. Mutta minä en tiedä onko Jumala olemassa. Vaan uskon, että on.

    Facebook-kaverini Mikko Ruosteenoja vastaavasti uskoo tietävänsä, että Jumalaa ei ole. Ihmettelen, että olenko tyhmä tai onko sitä joku toinen? Vai miksi minulle ei ole annettu tietoa, että Taivaan Isää ei ole?

    Ylen julkaiseman jutun mukaan uusilla mittauksilla näyttää siltä, että maailmankaikkeudesta olisi antimateria kadonnut. Antimaterian pitäisi näkyä peilin tavoin materiasta.

    Mutta eiköhän tähänkin ihmisen vastaus löydy. Joka ei poista sitä, että Jumala on tai ei ole. Minä uskoni mukaan kyselen, että mihin piilotit ihmiseltä taivaan peilin eli puolet maailmankaikkeudesta? Ethän piilota meiltä kaikkea valoa, ethän?



    Cernin tutkimusryhmä haastaa myös hiukkasfysiikan niin sanotun standardimallin, joka selittää hiukkasia ja niiden vuorovaikutuksia.


Ei kommentteja: