Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Tästä alkaa joulu

päivis: Ruoka käy kaupaksi joulun alla. Itsekin olen valmistautunut tulevaan juhlapäivään tai -päiviin hankkimalla tarvikkeita jouluruokien valmistamiseksi. Kaikkea ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä itse, joten pitää ostaa myös valmisruokia.
Jouluruokien teon aloitin keittämällä porkkanoita rosollia varten.
Lidliin tuli ainakin mainoksen mukaan tänään myyntiin luomulaatikoita. Ainakin imellettyä perunalaatikkoa ja lanttulaatikkoa löytyi luomuna. Kävin koemaistamista varten hakemassa noita edellä mainittuja laatikoita. Lisäksi ostin myös bataattilaatikkoa. Maistelin niitä ruokatunnilla, tai tarkemmin sanottuna puolituntisella. Toivoin, että nimenomaan imelletty perunalaatikko olisi niin hyvää, että voisin ostaa sitä jouluksi. Silloin ei tarvitsisi enää miettiä koko perunalaatikko-asiaa.

Toisin kävi. Heti kannen avattuani tiesin, että tämä ei ole sitä, jota joulupöytään haluaisin laittaa. Oikea imelletty perunalaatikko on mukavan ruskeaa, ei hailakan väristä, kuten Lidlin joululaatikko harmikseni oli. Myös toivomani imelyys puuttui.

Töiden jälkeen käytin melkoisesti aikaa etsiäkseni Prismasta jotain vaihtoehtoista perunalaatikkoa. Mutta eipä tärpännyt. Oli Kokkikartanoa, jonka laatikko ei myöskään näyttänyt läpinäkyvän kannen takaa sellaiselta kuin haluan. Saarioisen äitien tekemäänkään en oikein jaksa luottaa. Pakastinaltaasta löytyisi sosetta, jonka väitettiin olevan oikeaoppisesti valmiiksi imellettyä. Pötkön sulatuksesta oli pakkauksen kyljessä kuitenkin niin monta erilaista sulattamisohjetta, että nostin kädet pystyyn.

En siis ole vielä, kun jouluun on aikaa kaksi arkipäivää, keksinyt ratkaisua imelletyn perunalaatikon ongelmaan. Ongelma se nimittäin on, sillä en ole kertaakaan onnistunut tekemään sellaista imellettyä perunalaatikkoa, josta voisin sanoa, että onpa hyvää. Imelletyn perunalaatikon valmistaminen on sitä paitsi niin työlästä, että jo senkin takia jatkan vielä etsimistä.

Ei kommentteja: