Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Merikonttikotielämää

jormas: Duokotimme, siis kahdesta merikontista tehty asunnossamme ja yhdestä merikontista tehdyssä saunassa pihapiireineen on tekniikkaa ja puuhaakin omakotitalon verran. Vaikka meillä ei mitään hienouksia olekaan, on opeteltavaa riittänyt.
Kameravalvonta kuvasi vedenhakureissun Kuuautolla Niilon kanssa
Kun vettä ei meille tule eikä mene putkea pitkin eikä varsinkaan paineella, on nekin vietävä, tuotava ja luotava itse. Siis vesi ja paine. Veden haemme Kuuautollamme milloin mistäkin, usein Senkkerimäen konteista tai viipaleista tehdyn ravintola Sepelin seinästä. Mutta vettä on suullisella luvalla haettu Tuusulan kunnaltakin, sillä meiltä mitään kysymättä se myi pihan pinoista monta kymmentä kuutiota rankapuuta. Ymmärrän kyllä, että kyseessä ei ollut varkaus. Vettä on meille lahjoittanut seinästään myös Juhani Sjöblom.

Kuuauton lavalla keikkuu kuution säiliö, jonka täytämme vedellä. Kuljetamme sen kotiin ja pumppaamme vastaaviin säiliöihin niin saunakontissa kuin Duokodissamme. Samalla reissulla menee tarvittaessa Senkkerimäen jätevesijärjestelmään kirjallisen sopimuksen mukaan harmaavesisäiliömme sisältö. Siinä ei ole lainkaan suolistoperäisiä jätteitä, sillä meillä on kolmekin erilaista, kompostoivaa ekokäymäläkokonaisuutta. Ja käytetyt pesuaineetkin ovat suurelta osin ympäristöystävällisiä. Seepsula Oy kiviainestehtaan sekajätteisiin menee myös meidän sekajätteemme. Joita tulee varsin vähän, sillä kierrätämme kaiken, joka on seudullamme mahdollista. Joen rannassa ylläpidämme myös jäteastiaa, sillä varsinkin kesällä olemme markkinoineet rantaa eläinten uimapaikaksi. Uimareita on riittänyt itseni lisäksi hevosista poliisikoiriin. Mutta mikä hienointa, juomavetemme haemme aivan aidosta luonnonlähteestä.

Ilman pumppua ei Duokodin raanasta tule vettä
Mutta ne vesipaineet, ne olivat kadonneet Duokodista, sillä meillä on ilmanpaineella toimiva vesijärjestelmä. Joka toisin kuin saunakontissamme, saa aikaan, että pumppu ei lähde käyntiin jokaisesta vesilasillisesta. Nyt me tätä kotona aikamme ihmettelimme, että mikä on vialla. 

Tarvittiin oiva mies naapurikaupungista antamaan puolen minuutin puhelinkonsultaatio. Vaikka olin lisännyt paisuntasäiliöön oikeaoppisesti parin barin paineen, lähti pumppu käyntiin käytännössä heti kun avasin raanan. Paisuntasäiliö oli täyttynyt vedellä, joten vaikka laitoin sinne ilmaa, oli sille tilaa tosiaankin vain lasillisen verran. Joten vesi piti saada säiliöstä pois ja ilmaa tilalle. Nyt toimii loistavasti.

Jos joku sanoo luettuaan tänne saakka, että "ei voisi vähempää kiinnostaa", on minun se hyvin helppo ymmärtää.

Ei kommentteja: