Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. joulukuuta 2016

Alpakat ja minä

päivis: Tänään pääsin tekemään tuttavuutta kahden alpakan kanssa. Onhan noita tullut Meri-Teijon Mathildedalissa nähtyä. Siellä niitä on kymmeniä, mutta ne ovat aina aidan takana. Niilon kanssa olen niitä käynyt usein tervehtimässä.

Tänään tapasin kaksi Mäntsälässä elelevää alpakkaa Pasilan Rauhanasemalla. Sinne alpakat oli kutsuttu Sininauhaliiton Vihreän Veräjän tapahtumaan.

Etsin ensin eläimiä ulkosalta, kunnes löysin ne sisätiloista. Alpakat olivat parhaillaan yhteiskuvassa työkavereitteni kanssa ja uskallan sanoa, että eläimet olivat huomattavasti ihmisiä luontevampia kameran edessä. Kuulin, että yksi alpakoiden kavereista on erityisen mielellään kuvattavana. Ei käynyt selväksi, miksi ne selvästi haluavat olla huomion keskipisteenä.

Myös minä pääsin yhteiskuvaan kahden alpakan kanssa. Sain myös syöttää niitä. Hieman huvitti, kun sain ohjeen olla syöttämättä alpakoille nappuloita, jotka rohmuamisen tuoksinassa putosivat Rauhanaseman lattialle. Saattavat kuulemma sisältää haitallisia bakteereja. Niinpä.

Olisihan tuo kuva saanut olla vähän valoisampi. Tummat alpakat erottuvat vähän huonosti.

Ensimmäiset alpakat kesyyntyivät jo noin 5000 vuotta sitten. Alpakoita käytetään paitsi villantuottajina myös maatilamatkailussa, lemmikkeinä, maisemanhoitajina ja terapiaeläiminä.

Alpakoista löytyi muun muassa tieto, että "alpakkaterapian työhön ovat valikoituneet käyttökokemusten perusteella yksilöt, jotka suhtautuvat tehtäväänsä täydellä sydämellä ja nauttivat siitä". En ole ihan varma tarkoitetaanko tuolla alpakoita vai niitä terapiatyössä ohjaavia ihmisiä. Ehkä molempia.

Ei kommentteja: