Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Maailma tarvitsee tarinoita, uutisia ja esikuvia

jormas: Olen usein kirjoittanut ja kertonut eläinrakkaudestani vähän kuin anteeksipyydellen. Että kuinka minua kiinnostaa ja mieltäni liikuttaa eläimiin ja kasveihinkin liittyvät tarinat. Että kaipa olen vain tällainen ikääntyvä eläkeläinen, jonka asiat ovat pieniä, itseni kokoisia.

Kuinka kirjoitan aamuisista kävelyistämme Jokilammille uimaan ja miten väistelemme silloin pieniä sammakoita, jotta emme talloisi niiden päälle.
Tai kuinka Thaimaassa ruokimme koiria ja kerromme niille osaomistuskoira-Niilon kuulumisia kaukaisesta Suomesta. Sanomme niille, että Riihikallion koirapuistossa sataa kohta lunta.
Tai merikonttisaunan löylyhuoneen ikkunan väliin juuttuneesta harmaasta perhosesta, joka on olemassaolollaan varastamassa koko saunareissun, sillä eihän moinen raasu siellä lasin välissä löylyjämme kestä. Kerron kuinka puolen tunnin pelastusoperaation jälkeen perhonen saa vapauden sekä kohoaa ulos siivilleen ja elää sen minkä elää.
Tai halkopinon alta kevätaurinkoon tulleesta käärmeestä, joka on sitä mieltä, että maailma kuuluu myös hänelle. Kuinka heitän sen haarakepillä Pikkulampeen saatesanoina, että koitahan uida vastarannalle.
Tai pihakaniemme perhe-elämästä sekä lähikylän kissasta, joka käy verottamassa kaninpoikasen itselleen silloin tällöin.

Olen tähän aamuun saakka ajatellut, että mieltäni liikuttavat ovat pikkuhiljaa hyytyvän ikäihmisen juttuja, joita ei edes pitäisi muille kertoa. Ja jos kertoo, on syytä selitellä, että anteeksi, kun olen olemassa. Tästä mitättömyyden ja repaleisen itsetunnon suosta päivis nosti minut tänä aamuna lukemalla Iltasanomista todellisen ja tärkeän jymyuutisen. Kas tässä:

"Tämä nainen kesytti Bile-Danin – lahtelainen Eveliina, 21, valloitti ikihurmurin sydämen
Daniel Lehtonen on tunnettu tähän asti Bile-Danina. Nyt lempinimen voi muovata muotoon Parisuhde-Dani – kiitos lahtelaisen Eveliina Uosukaisen.

Nelosen Hottikset -realitysarjan kimppakämpässä jysähti tiistaina todellinen uutispommi. Tähän asti armottomana bilettäjänä ja yökiitäjänä tunnettu hurmuri tuttavallisemmin Bile-Dani - paljastaa tulevassa keskiviikon jaksossa poistuvansa Hottis-talosta kesken tuotantokauden.

Syy löytyy Amorin nuolesta, joka on lävistänyt iki-bilettäjän sydämen.
– Jossain vaiheessa vain hiffasin, että oikea nainen on löytynyt jo aikoja sitten, Bile-Dani yllättää kämppäkaverinsa oheisella videopätkällä.
– Tajusin, että mun kämppis on mun elämäni nainen.

Bile-Dani tekee megapaljastuksen Hottikset-jaksossa: ”Mulla on vakavaa kerrottavaa...” – varo juonipaljastusta! Kuten hyvin tiedetään, Bile-Danin kämppis on Temptation Island -ohjelman toiselta tuotantokaudelta tuttu lahtelainen Eveliina Uosukainen joka vietteli paratiisisaareella varattuja miehiä. Viettelyt on nyt kuitenkin vietelty ja Bile-Dani sekä Eveliina ovat pari.
– Olen vauhtimimmi, seikkailunhaluinen ja kaipaan vaihtelua elämään. En ehkä tyydy kotona istuskeluun, parikymppinen Eveliina kuvaili keväällä itseään Temptation Island Suomi 2 -esittelyvideolla."

Tähän, yllä olevaan uutispätkään päättyi omien mielenkiinnon kohteiden vähättelyni. Kun sen luin päiviksen innoittamana, huolestuin kuitenkin yhdestä asiasta. Itsekkäistä syistä jälleen kerran. Että kykenevätkö bilettäjäesikuvan kaltaiset nuoret luotsaamaan Suomen oikealle tielle. Ja pitämään sen siellä niin, että minunkin vaivalla keräämäni ja eläkeyhtiölle ilman korkoa vuosikymmeniksi lainaamani eläkerahat tulevat maksettua itselleni ajan kanssa kuukausittain takaisin.

Mutta ymmärsin myös yhden asian, jonka olen toistanut aiemminkin, vaikka en edelleenkään tiedä kumpi on viisaampi. Apina, joka Korkeasaareen häkissä katsoo ihmistä ja onanoi. Tai ihminen, joka menee katsomaan sitä.

Ei kommentteja: