Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. lokakuuta 2016

Blenderi on Thai-kodissa lähes välttämättömyys

päivis: Miten olemmekaan pärjänneet Thaimaassa ilman blenderiä? Ensimmäisen tehosekoittimen ostimme, jos en väärin muista, edelliseltä Thaimaan-reissulta palattuamme helmikuussa. Varsinkin Jorma syventyi laitevaihtoehtoihin ja lopulta päädyimme kalliiseen, mutta hyväksi kehuttuun Rawmixiin. Laite on ollut meillä siitä asti lähes päivittäisessä käytössä.

Alussa ajattelin, että blenderillä pitää tehdä smoothieita, mutta pian ymmärsin, että sillä saa myös aamuisin mukavia jogurtteja vaihtelemalla marja- ja hedelmälaatuja sekä lisäämällä joukkoon milloin mitäkin siemeniä tai kuivahedelmiä. Kun blenderillä sekoitetun jogurtin laittaa vähäksi aikaa jääkaappiin, se muuttuu melko nopeasti paksummaksi ja paremmin lusikoitavaksi.

Ylipäätään olen sekoitusten suhteen ollut melko innovatiivinen. Se on ollut helppoa, sillä hankkimamme laite on todellakin täyttänyt odotukset. Se on luotettavasti silpunnut kaiken, mitä sen uumeniin onkaan keksinyt laittaa.

Mangoa, papaijaa, pieni banaani ja
ananasta. Ananas oli liian kova haaste
laitteelle, joten joukkoon piti lorauttaa
vähän hedelmämehua, että myös ananas
suostui muuttumaan smoothieksi.
Kun kerran olemme tottuneet blenderillä tehtäviin sekoituksiin, oli oikeastaan itsestään selvää, että myös uuteen Thai-kotiin tällainen laite piti hankkia. Tai alkuun kuvittelimme vain katselevamme liikkeiden lukuisia blenderi-vaihtoehtoja, mutta ennen kuin huomasimmekaan, läksimme eräältä kauppareissulta kotiin blenderin omistajina.

Täällä jos missään olisi varmasti kannattanut panostaa laitteen laatuun, mutta jostain syystä ostimme ehkä keskihintaisen, Electroluxin valmistaman blenderin. Saa nähdä, kauanko se kestää.

Täällä olisi todella hyvä mahdollisuus olla luova, sillä torien myyntipöydät pursuavat erilaisten hedelmien lisäksi mitä mielenkiintoisemman näköisiä vihanneksia. Ainut ongelma on se, että tunnemme niitä aivan liian heikosti. Suomeksi sanottuna kauppareissuilla ostoskassiin eksyy lähinnä vain tomaatteja ja kurkkuja, banaania, mangoa, vesimelonia, papaijaa ja ananasta, Joskus tulee ostettua dragonfruitia tai sapodilloja, joista viimeksi mainittu edustaakin jo vähän eksoottisempaa lajiketta.

Noillahan jo tietysti onnistuu vaikka minkälaisten smoothieiden valmistus, mutta jostain syystä olen juuttunut toivomaan, että voisin käyttää myös avocadoa. Sitä en täältä ole kuitenkaan onnistunut löytämään ainakaan tällä reissulla. Mutta ehkä niitäkin jostain tulee vastaan.
Smoothiesta tuli lopulta niin paksua, että se piti lusikoida lasista.
Hedelmämehua olisi voinut kaataa joukkoon enemmänkin. Tai
laittaa hedelmien sekaan jäitä, kuten ainakin täällä usein tehdään.

Ei kommentteja: