Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. lokakuuta 2016

Elämää Thaimaassa rakennustyömaan keskellä

päivis: Kuulumme pieneen vähemmistöön, joka on jo ottanut vastaan Seven Seas Condo Resortin kotinsa Thaimaan Jomtienilla. Tai ehkä meitä on enemmänkin, mutta sitäkin pienempi osa meistä asustelee täällä keskellä suurta työmaata. Vastaanotetut asunnot ovat valmiita, mutta naapuriasunnoissa jatkuu rakentaminen sitä mukaan, kun asunnon ostajat ilmestyvät paikalle maksettuaan viimeisen maksuerän.

Käytävillä ja lähes kaikkialla liikkuu mieletön määrä pieniä ja nuoria rakentajia. Väki on kotoisin muualtakin kuin Thaimaasta. Pomot ovat enimmäkseen rakentajafirman kotimaasta, Intiasta. Mutta raksaporukkaa tulee myös naapurimaista, Kambodzasta ja ehkä Burmasta.

On paljon naisia, joiden pääasiallinen tehtävä näyttää olevan paikkojen putsaaminen ja siivoaminen. "Ammattilaiset" ovat miehiä. Tänään esimerkiksi parvekkeemme taakse ilmestyi pitkine sähköjohtoineen rakentaja, joka näytti, että hän tarvitsisi kahteen avoimeen johtoon virtaa parvekkeen seinässä olevasta rasiasta. Sopihan se meille, vaikka vähän oudolta touhu vaikuttikin. Eikä mennyt kuin hetki, kun sisällä päällä olleet tuulettimet lakkasivat pyörimästä. Sulakkeet paloivat.

Saman huomasi sähkömiehemme, jonka meneillään oleva pihakadun katuvalojen asennustyö sai näin nopean lopun. Mutta ei hätää. Miekkonen vei hymyillen johtonsa pois ja löysi niille ehkä paremman rasian. Näin päättelimme, sillä illalla pihakadun valot syttyivät ensimmäistä kertaa palamaan.

Seven Seasissä on valtava määrä pientä viimeistelytyötä. Kotimme edustalla
naiset putsasivat viime viikolla altaan reunan kivetyksiä.
Yhteinen, klubitaloksi kutsumamme rakennus on vielä työn alla. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva kuntosali on täynnä kuntoilulaitteita, mutta niitä ei ole vielä otettu käyttöön. Myös kaksi höyrysaunaa salin luota löytyy, mutta niitäkään emme vielä ole päässeet kokeilemaan. Alakertaan tulee oletettavasti ravintola ja kahvila, mutta niitäkin vasta rakennetaan.

Uima-allasalueita moni meistä uudisasukkaista käyttää päivittäin, mutta vasta osa altaiden ympärillä olevista alueista on katettu keinonurmella. Myös meidän oma beachimme on toistaiseksi vailla vihreää nurmikkoa. Myös kasvien ja puiden istuttaminen on paikoin vielä vaiheessa. Mutta kaiken aikaa Seven Seasissä asiat menevät eteenpäin. Sitä paitsi, kertaakaan ei ole tullut mieleen, että raksalla asumisesta olisi jotain haittaa. Ei vaikka rakentajat ovat seuranamme viikon jokaisena päivänä aamusta iltamyöhäiseen saakka.

Seven Seasin respan aula on valmis. Käymme siellä välillä istuskelemassa.
Usein siellä törmäämme uusiin naapureihimme, joista monet ovat kotoisin
Euroopasta, Venäjältä ja Neuvostoliitosta itsenäistyneistä valtioista.

Ei kommentteja: