Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. elokuuta 2016

Lomaltapaluu

päivis: Töihinpaluu kesäloman jälkeen taitaa olla monellekin ongelmallinen paikka. Siitä ei enää selvitä pelkästään kärvistelemällä. Tarvitaan ammattilaisia vähintään antamaan hyviä ohjeita loman jälkeiseen aikaan sopeutumista varten.

Yksi tämän kesäloman tekemisistä oli
polttopuutukkien suojaaminen sateelta.
Tässä aloittelemme pressujen laittamista.
Loman aikaansaama lepo on kuulemani mukaan tipotiessään jo noin viikko töihin palaamisen jälkeen. Kysymys kuuluu, että kannattaako lomaa edes pitää, jos sillä ei ole tuon kauaskantoisempia vaikutuksia? Kannattaa tietysti. Itse palaan maanantaina töihin tehtyäni loman aikana monenlaista hauskaa ja hyödyllistä. Jospa loman tarkoitus onkin juuri tämä?

Kaikki eivät onnistu yhtä hyvin lomanvietossaan. Jos lomaa varten laatii pitkän listan asioita, jotka pitää tehdä ja minne matkustaa, loma saattaa viimeistään loppumetreillä aiheuttaa stressiä. Joskus taas perhe ei vain kestä olla keskenään aamusta iltaan. Silloin loman tarkoitus saattaa jäädä toteutumatta. Moni ryyppää lomallaan niin paljon, että tarvitsee katkaisuhoitoa työkykynsä palauttamiseksi. Jokakesäinen uutinen on se, kun katkaisuhoitopaikat täyttyvät heinä-elokuun vaihteessa.

Loman jälkeen töihin pitäisi palata koulusta tuttua pehmeää laskua noudattaen. Joku twiittasi jotenkin näin, että "tyhmä aloittaa loman jälkeen työt maanantaina". Kaikilla maanantainen töihin paluu ei varmaankaan johdu tyhmyydestä, mutta asiassa on vinha perä. Olen itsekin joskus palannut lomalta töihin tiistaina tai ehkä vasta keskiviikkona. Lomailun jälkeen on mukavaa, kun ensimmäinen työviikko onkin vähän lyhyempi kuin tavallisesti.

Oman lomanviettoni jälkeen jään kaipaamaan ehkä eniten hitaita aamuja. On niin mukavaa, kun herättyä ei tarvitsekaan nousta muuta kuin ottamaan kupin kahvia ja sen jälkeen saa palata sänkyyn lukemaan aamun lehteä. Eikä yhtään ole haitannut sekään, kun aamulla pääsee käymään uimassa. Mutta mitä ihmettä? Noinhan teen työaamuinakin.

Ei kommentteja: