Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 20. elokuuta 2016

Jokilaakson uusi asukas?

jormas: Ajattelin tänään tehdä kolmannen osan Hyrylän katukulttuuriblogiin, mutta päätinkin julkaista jonkun riistakameramme ottaman kuvan pihapiirimme eläimistä. Tällä kertaa kuvien ulkopuolelle jäävät ketut, supikoirat, biisamit, jänikset, kyyhkyset, fasaanit, haukat, lepakot ja monet muut.

Innoituksen tämän kertaiseen blogiin ja pääosan saa eilinen, pihaamme ilmestynyt harmaahaikara tai kurki, sillä varmaan tunnistukseen ei asiantuntemuksemme riitä. Voi olla, että kyseessä on haikara, sillä Jokilampiemme vastarannalla on Strandöhön menevä keskeneräinen silta, jolla on aamu-uinnille mennessämme istunut parina aamuna kookas lintu. Joka saattaisi olla kuvissa olevan puoliso, sillä kiikarilla katsottuna se on mielestämme mm. valkopäisempi. Mutta jos joku linnun tunnistaa, ottaisimme tiedon mielellään vastaan.

Kun aamulla selailin kuvia, oli niihin tarttunut myös koko kesän katseilta piilossa ollut ilves, joka on kovasti laihan oloinen. Vaikka kanikantaamme rokottaa monien villieläinten ohessa myös viereisen kylän kissat sekä virukset ja ties mitkä taudit, on "äitee Mustiksen" lisäksi tällä hetkellä pihapiirissä kolme poikasta. Kuvan sorsilla alkaa tiukat paikat, sillä montaa siiveniskua ei Jokilaakson ulkopuolella tarvitse ottaa, kun vastassa voi olla metsämies haulikkoineen ja koirineen. Kauriit ja peurat jatkavat jo vakiintunutta menoaan.
 
 
 
 

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Me täällä Nukarilla äänestetään harmaahaikaraa