jormas: Tähän saakka olen kirjoittanut blogit yllä olevalla otsikolla 22.4., 28.4., 4.5., 14.5., 24.5., 7.6., 9.6. ja 23.6. Päivämäärät laitan blogikirjoitusteni alkuun siksi, että huomaan aika usein uuden lukijan törmäävän johonkin aiheen kirjoitukseen. Päivämäärät auttavat löytämään muutkin kokonaisuuteen liittyvät osat yli 1500 kirjoittamamme blogikirjoituksen joukosta. Kirjoitukset sinällään säilyvät julkisesti kaikkien luettavina vähintäänkin vuosikymmenet. Koko ajan kokoan kirjoituksia myös yhdeksi kokonaisuudeksi, jota olen pyynnöstä lähettänyt muille ja yhden kerran ilman pyyntöä Sininauhaliiton ja -säätiön hallituksen jäsenille.
Haluan jakaa julkisesti käsitykseni yhden Suomen kolmannen sektorin historian kaikkien aikojen merkittävimmistä kiinteän ja irtaimen omaisuuden, avustusten, toimintojen sekä vuokratuottojen kaappauksesta Sininauhaliiton sadan jäsenjärjestön hallinnasta. Sen on käytännössä toteuttanut jäsenjärjestöjen valitsema Sininauhaliiton hallitus, joka valitsi keskuudestaan myös Sininauhasäätiön hallituksen. Aivan oma, merkittävä osansa on molempien toimijoiden johtajalla, joka on ollut kokouksissa läsnä ja toiminut suurelta osin itseäänkin koskevien asioiden esittelijänä ja valmistelijana.
RAY ja ARA ovat olleet suuria rahoittajia, kun Sininauhasäätiö on kartuttanut itselleen merkittävän omaisuuden. Jossain vaiheessa otan esille molempien myöntämät investointiavustukset, sillä tiedän, että rahoittajille annettiin käsitys, että Sininauhasäätiötä hallinnoi Sininauhaliitto. Itse asiassa se oli usein esillä avustuksia myönnettäessä ja vaikutti myös myönteiseen päätökseen. Uusien sääntöjen mukaan näin ei enää ole, joten Sininauhan hallitukset ovat sääntöjä muuttaessaan harhauttaneet myös rahoittajia.
Eilen olen jättänyt Valvontapyynnön / Kantelun Patentti- ja rekisterihallitukselle, vaikka en paljon sen varaan laskekaan. Ilman sitä en kuitenkaan pääse asiassa eteenpäin valitsemallani tiellä. Todennäköisesti selvitän myös hallitusten jäsenten henkilövastuut heidät valinneille ja muille Sininauhaliiton muodostaville jäsenille. Minua erityisesti ihmetyttää Sininauhaliiton ja -säätiön hallitusten jäsenten itselleen ottama valta, jonka mukaan he eivät tarvitse Sininauhaliiton jäsenten valtuutusta (Sininauhaliiton kokous), kun he luopuvat Sininauhaliitolla Sininauhasäätiön kautta olevasta kiinteän omaisuuden hallinnasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti