Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. heinäkuuta 2016

Leppoista eloa meren rannalla

jormas: Tästä(kin) olen kirjoittanut monta kertaa. Nimittäin Meri-Teijon Mathildedalista. Kun kerran voin kirjoittaa ikävistäkin aiheesta monta juttua, niin toki niin voin tehdä mukavienkin asioiden kanssa.

Aikoinaan näin Hesarista ilmoituksen, jossa paikallinen kiinteistönvälittäjä myi reippaan 200 hehtaarin merialuetta tuhannella eurolla. Ilmoitus oli aika ajoin yhä uudestaan ja viimein se tarttui minunkin haaviini, joten soittelin Saloon Olli Lehdelle Kiinteistökolmioon. Vaan eipä tonnilla saanut satoja hehtaareja merta, vaan pienen murto-osan osuuden. Mutta me ostimme sellaisen tai oikeastaan kaksi. Tai oikeammin Elämän tähden ry osti, mutta me rahoitimme. Ja ihmettelimme kuinka olemme pärjänneet tähän saakka, kun meillä ei ole ollut omaa merta.

Omaa merta omalta rantatontilta kuvattuna
Mutta aiheeseen liittyvä lysti ei tähän loppunut, vaan soittelin Olli Lehdelle varmastikin kaupan jälkeen kahden, kolmen vuoden ajan. Että myy meidän Matkakodille rannasta paikka, kun sinulla sitä on vaikka kuinka kaltaisillemme köyhille jaettavaksi.

Ja viimein yhtenä keväänä mies sanoi, että nyt on mitta täynnä Soini soittelujasi ja teen rantaan reippaan kymmenen autopaikan kokonaisuuden ja katsotaan meneekö ne kaupaksi. Ostimme ensimmäisenä rannimmaisen ja neljä muuta ostajaa seuraavat, kunnes alueelle ilmaantui sveitsiläis-suomalainen sijoittaja, joka osti loput ja koko satamakokonaisuuden. He ovat nyt sijoittaneet perushankinnan lisäksi alueeseen eräänkin euron. Kaikki laiturit uusittiin viime kesänä ja talven aikana päivänvalon näki mm. upouusi klubirakennus. Myös polttoaineen jakelu on ilmestynyt satamaan jne. Tässä linkki merelliseen paratiisiimme: http://www.mathildanmarina.fi/. Joka tapauksessa paikka on nyt jo hieno ja paranee koko ajan.

Samaiset sijoittajat ostivat myös Lehden myymät autopaikat kahta lukuun ottamatta. Nämä vierekkäiset paikat ovat nyt Elämän tähden ry:n. Toisen koko on 3 x 8 metriä ja toisen 3 x 6 metriä. Uskon, että ne ovat valtakunnan pienimmät merenrantatontit.

Viime talvena tasasimme paikan Matkakodillemme
passeliksi ja nyt tänään olemme paikalla ensi kertaa.
Elämässäni olen suorittanut monta hankintaa, joissa moni ei ole juuri järkeä nähnyt. Tämä on yksi niistä ja yksi parhaista. Kun osaltamme kaikki on valmista, olisi rantapaikallamme ollut ottajia satamayrittäjän ja naapurikiinteistöjen omistajine lisäksi. Rahalla emme paikastamme kuitenkaan luovu. Tiedän, että se on liikaa sanottu, sillä lähes kaikella maailmassa on hintansa. Satamaparkillammekin. Mutta saadakseen sen meiltä, maksuvälineenä pitäisi ehkä olla jotain muuta kuin euroja tai ylipäätään rahaa.

Ei kommentteja: