Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Helsinki-päivä

päivis: Sovimme, että tänään vietetään Helsinki-päivää. Tai minä kerroin muutama päivä sitten, että menemme Ruoholahteen syömään kasvisravintolaan, joka on tehty merikonteista. Kun lupasin vielä tarjota lounaan, Jormalla ei oikein ollut siihen nokan koputtamista. Lupasi vain, että mennään Vespalla.

Toinen Helsinki-päivän kohteista oli Helsingin kaupunginmuseo, joka avautui uudelleen joskus viime keväänä. Sitä kuvailtiin muun muassa kivana hengailupaikkana. Silloin Jorman suusta lipsahti sanat: "tuolla minäkin voisin käydä". Kuten kerran aiemmin kirjoitin, olen opetellut tarttumaan hetkeen, carpe diem. Niin tein tässäkin kohtaa.

Ei olla Sorttiasemalla vaan
matkamuistokojulla kauppatorilla.
On ainakin valikoimaa tämän
lajin muistoja haluaville.
Minulla oli siis mielessäni nuo kaksi kohdetta, joista viimeksi mainittuun lisäsin vielä käynnin kauppatorilla. Niinpä hypättiin Vespan kyytiin, mutta Jormalla oli reitin varrelta mietittynä muutakin katsottavaa. Ajettiin HSY:n uudelle Sorttiasemalle Vantaan Ruskeasantaan. Oli hieman erilainen käynti kuin vuosia sitten, silloinkin skootterilla, "luontoretki" Ämmässuon kaatopaikan korkeimmalle kukkulalle.

Katsastimme siis Sorttiaseman, josta huomasimme puuttuvan vain muovin vastaanottopisteen. Sille on varmaan olemassa hyvä syy. Jätteen vastaanottopisteethän sykähdyttävät meitä kovasti, sillä niin usein ihmiset hylkäävät romunsa luontoon, vaikka samalla vaivalla ja pienellä rahalla niistä pääsisi asiallisesti eroon. Eräänkin kerran olemme kuskanneet toisten jättämiä sohvan raatoja ja muuta jätettä asianmukaisempaan paikkaan.
Ennen Senaatintorin kulmaan ajoa kävimme vielä tsekkaamassa Sininauhaliiton tyhjillään olevan toimitalon Metsälässä. Myös se oli Jorman lisäys Helsinki-päiväämme.

Tiesin, että voisin jatkaa vaikka kuinka kauan matkamuistoista kirjoittamista. Niistähän tein edellisen bloginkin. Käynti kauppatorilla vahvisti vain ajatuksiani. Torilla oli pitkät rivit myyntikojuja täynnä toinen toistaan kamalampia ja ihanampia matkamuistoja. Matkamuistoista riittää vaikka minkä verran materiaalia kirjoittamiseen.

Näille Helsinki-matkamuistoille voin jopa peukuttaa.
Täältä olisin voinut ostaa jotain kaunista ja hyödyllistä itsellekin.
Emme katsoneet etukäteen kartasta, missä Ruoholahdenranta 8 tarkalleen on, joten merikonteista rakennetun ravintola Cargon sijaintia piti vähän haeskella. Löytyihän se lopulta ja ruoka näkyi kelpaavan myös Jormalle. Samalla suunnalla Ruoholahden vieressä olisi ollut vielä Lapinlahden vanha mielisairaala, jossa on nykyään monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Lapinlahden Lähde.

Pitänee toteuttaa vielä toinenkin Helsinki-päivä, sillä myös Linnanmäellä olisi ollut mukava käydä. Ja vielä on kesääkin jäljellä.

Ei kommentteja: