Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 7. toukokuuta 2016

Farkkujen pakkasessa pitäminen näkyy kiinnostavan

päivis: Vilkuilen aina välillä blogimme tilastotietoja. Jostain syystä siellä on kesät talvet viiden eniten katsotun blogikirjoituksen joukossa kirjoitukseni nimeltä Farkut yön pakkasessa. Blogia kirjoittaessani tammikuussa 2014 ajattelin ja olen edelleenkin ajatellut, että pakkasella tarkoitetaan ulkona paukkuvaa pakkasta. Nyt kun hankimme koivun mahlan pakastamista varten arkkupakastimen, kaivoin itsekin tuon kirjoituksen uudelleen esiin. Mikä ettei farkut voisi pakata pakastimeen.

Tänään tosin laitoin farkut perinteisesti pesukoneeseen ja sen jälkeen ulos narulle kuivumaan. Lahkeet olivat kuuautolla ajelun ja ties missä rypemisen jäljiltä niin rapaiset, että ne kaipasivat vettä puhdistuakseen. Pakkanen ei niitä olisi auttanut.
Tänään oli hyvä päivä kuivattaa pyykkiä ulkona. Farkutkin
kuivuivat muutamassa tunnissa
Muun muassa näin kirjoittelin reilun kahden vuoden takaisessa blogissani:

Kun ensimmäisen kerran kuulin farkkujen pakastimeen laittamisesta, kuvittelin että se ikään kuin korvaa pesun. Niin ei kuitenkaan ole. Pakkasen tarkoitus on tuulettaa farkut. Niin väitetään tapahtuvan myös pakastimessa. Selvät likatahrat pitää poistaa erikseen. Ne eivät pakkasessa katoa mihinkään.

Googletin farkkujen pakastamisesta ja siellä oli yksi hassu termi, joka minusta ei sovi oikein aiheeseen vaatteiden (siis muidenkin kuin farkkujen) tuulettamisesta. Joku asiantuntija käytti termiä freesaaminen. Hän kertoi freesaavansa farkkujen lisäksi urheiluvaatteitaan ja esimerkiksi rintaliivejään. Minusta freesaaminen on ruoanlaittotermi.

Laitoin farkut pukupussissa yöksi terassin kaiteelle. Luin ohjetta huolimattomasti ja laitoin farkut pussiin oikein päin. Ne olisi pitänyt kääntää nurin, mutta tuskinpa tuosta oli lopputuloksen kannalta mitään haittaa. Toisen "virheen" tein silloin, kun pesin uudet farkkuni ensimmäisen kerran. Niitä olisi tuon pakkasohjeen mukaan pitänyt pyykätä vasta noin puolen vuoden kuluttua käyttöön otosta ja ennen sitä vain laittaa ulos pakkaseen tai pakastimeen.

Miksi sitten farkkuja ei pitäisi pestä? Muun muassa siksi, ettei niistä lähtisi väriä. Varsinkin mustat farkut menettävät väriään nopeasti. Kerran viikossa pestessä farkut voivat jo kuukauden päästä olla harmaat.

Ei kommentteja: