Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Merikonttikotimaailmaa....

jormas: Tänään menemme hakemaan Johanssonin luonnonlähteeltä juomavettä. Niilo vahtii yhtä vesiastiaa tai ehkäpä minua, jotta en vaan pääse lähtemään ilman häntä. Vettä haemme kerralla noin 40 litraa, vaikka se ei vetenä liene yhtään kummempaa kuin Tuusulan erinomainen vesijohtovesi. Mutta juttu on se tunne, että voi hakea juomavedeksi lähdevettä käytännössä luonnonlammesta. Tosin Tuusulan vesijohtovedestä en tänä päivänä tiedä, tuleeko kaikki samasta paikasta, vai onko siinä osin esimerkiksi Päijänteen vettä. Sillä Päijännetunneli Helsinkiin kulkee Tuusulan läpi maan uumenissa. Sen tiedän, että kyseistä vettä pumpataan myös Rusutjärveen. Tästä vedestä osansa saa myös Tuusulanjärvi, jolla on pienehkön uoman kokoinen yhteys Rusutjärveen. Taitaa olla nimeltään Vuohikkaanoja.

Toinen aikaa vienyt ja vievä hanke on kotimme ympärille rakentunut Merikonttikotimaailma, jota olemme vieneet omalla tavallamme eteenpäin. Ilman rahaa asia kulkee verkkaiseen tahtiinsa, mutta eteenpäin kuitenkin. Meillehän projekti ei ole missään vaiheessa ollut bisnes, vaan Suomeen yhden uuden asumismuodon juurruttaminen. Jotain, joka olisi enemmän kuin siirtolapuutarhamökki, joka on tarkoitettu vain kesäasumiseen. Mutta vähemmän kuin kivijalalle tehty omakotitalo. Eräänlainen mummonmökki siis, joita olisi mahdollista samalla peruspohjaratkaisulla pinota myös päällekkäin tai vierekkäin rivitalomaisesti.

Tähän Sinkkodin pohjaan on mahdollista saada 1,5 metriä lisää pituutta ja 9 cm leveyttä
Suomessa on nimittäin käytännössä edelleen niin, että meillä on vain kolme viranomaisen hyväksymää, vakituiseen asumiseen tarkoitettua asumismuotoa: omakoti-, rivi- tai kerrostalo. Jos yrität mihin tahansa muuhun asumismuotoon siirtää kirjasi, viranomainen kirjaa sinut kylläkin kyseiseen kuntaan, mutta vailla vakinaista asuntoa olevaksi. Josta on riesaa vähintään yhden kolumnin verran.

Järvenpään Mestariasuntojen Sinkkukoti
Jos itselläni olisi edelleen Sininauhasäätiön tai Jyväskylän Katulähetyksen operatiivisen johtajan valta, olisivat Merikonttikodit jo ajat sitten olleet helpottamassa Suomen asunnottomuutta ja rikastuttamassa muutenkin asumisen erilaisia mahdollisuuksia. En silti halua vaihtaa eläkkeellä olemisen ihanuutta ja itsenäisyyttä mihinkään toiseen olomuotoon. Viimeistään tässä iässä on nimittäin hyväksi hyväksyä, että kaikkea ei voi saada.

Joka tapauksessa Elämän tähden ry on tilannut kaksi Sinkkukodiksikin sopivaa, käytettyä merikonttia Antwerpenista yhtenä ajatuksena, että sieltä löytyisi tummansinisiä, korkeampaa high cupe -mallia, mutta että ne olisivat myös pallet wide, joka tarkoittaisi 9 cm leveyttä lisää. Pituuttakin olisi mahdollista jatkaa 5 jalalla, mutta tällä kertaa pitäydymme 40-jalkaisissa, joista myös Duokotimme on tehty. Kyseinen viisi jalkaa on kyllä kovastikin tarpeeseen, jos aiomme istuttaa Sinkkukotiin myös saunan.

Ei kommentteja: