Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. maaliskuuta 2016

Merikonttikoti ja Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä vaimoineen

Ensi kesänä tulee kolme vuotta, kun olemme asuneet Merikonttikodissamme. Hyvinkään asuntomessuilta alkaen siis. Monen suomalaisen ja vähän ulkomaalaistenkin kiinnostus asumismuodostamme on säilynyt koko ajan. Juttuja on tehty kotimaan lisäksi myös Venäjän ja Ruotsin televisioon.

Yksi tulevaisuuden unelmista on, että esittelisimme Duokotia puolet pienemmän Sinkkukodin Tuusulan asuntomessuilla 2020. Tekisimme sen ehkä alkuperäinen ajatus toisinpäin käännettynä, siitä kuitenkaan luopumatta. Yksi kotimme hengistä nimittäin on, että konteista tehdyn kodin pitää myös näyttää merikontilta. Duokoti on sitä ulospäin. Jotkut sanovatkin sitä karun näköiseksi, joka on mieleemme ja yksi alkuperäisistä, hieman provosoivista tarkoituksistamme. Tulija on vielä sisään astuessaan enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että "tuolla ei kyllä voi asua kuin Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä. Vain kaatopaikan tai teollisuusalueen reuna puuttuu".

Ilmeet olivatkin joskus näkemisen arvoisia, kun meillä kävi koko loppuelämän vieraat asuntomessuilla kuukauden aikana. Noin 50 000 mukavaa ihmistä astui kotikynnyksemme yli. Mutta Merikonteista tehty koti voi huokua alkuperäänsä myös niin, että kontin olemus ja henki löytyykin vasta, kun astuu sisään. Ulospäin se voisi olla vaikka vuorattu lehtikuusipaneeleilla tai -rimoilla, jotka harmaantuvat Suomen ilmastossa luonnollisella tavalla ehkä asukkaidensa mukana.

Alla olevan linkin takana on yksi parhaista kodistamme tehdyistä jutuista. Sen vuoksi kannattaa rekisteröityä lehden lukijaksi, sillä Kotiliesi on niitä harvoja ajan kanssa ikääntyviä, aitoja, suomalaisuudesta kertovia julkaisuja.
http://kotiliesi.fi/puheenaiheet/pariskunnan-koti-rakennettu-kahdesta-merikontista/


Ei kommentteja: