Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Johanssonin lähde

jormas: Kunhan kotiudumme Keski-Suomesta, laitamme alla olevan tekstin tutkimustuloksineen kylämme ilmoitustaululle:

"Jokilaakson tilalla Myllykylän Soiniityntiellä asuvat merikonteista tehdyssä pientalossaan Jorma Soini ja Päivi Strandén. Samassa osoitteessa pitää majaansa myös pieni tuusulalainen yhdistys Elämän tähden ry. Sen toiminnan tarkoitus on ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin lisääminen.

Soiniityntien alussa, postilaatikon kohdalta kääntyy pieni sivutie vasemmalle, joka johtaa Johanssonin hevos- ja lammaslaitumelle. Tien päässä on myös monen myllykyläläisen tuntema lähde, jonka olemme ristineet Johanssonin lähteeksi. Ennen kunnan vesijohtoa moni kyläläinen hakikin sieltä juomavetensä.

Viime syksynä innostuimme ja veimme laboratorioon lähteen veden tutkittavaksi. Ja iloksemme huomasimme sen säilyneen vuosikymmenten saatossa hyvälaatuisena juomavetenä. Roger Johansson maksoi osan tutkimuksesta ja antoi mielihyvin luvan, että toki lähteestä voivat kyläläiset halutessaan hakea vettä edelleenkin, jos joku haluaa käyttää aitoa, suomalaista lähdevettä juomavetenään. Omalla vastuulla luonnollisesti.

Meillä ei ole kylällä paljoa tuusulalaisittain ainutlaatuista. Juomakelpoinen luonnonlähde on sitä. Joten vaalikaamme tätä pikkuaarrettamme huolella ja pitäkäämme se ja sen ympäristö siistinä. Siistinä pitämisen aloitimme osaltamme viime syksynä ja kuljetimme jonkun vähemmän vastuullisen sinne tuoman, jykevän sohvan kunnan varikon roskalavalle."

Ei kommentteja: