Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Sosiaalisen median ihmeellinen maailma

päivis: Olen Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja tätä blogiakin kirjoittelen joka toinen päivä. En ole kovin taitava somen käyttäjä, sillä jos olisin, tykkääjiä ja seuraajia olisi huomattavasti enemmän. Jos laitan Instagramiin kuvan parilla suomen- ja englanninkielisellä #-merkillä varustettuna, voin enimmillään toivoa viittä tai kuutta tykkäystä.

Tiedän että tuo on tosi vähän, sillä seuraan joitakin, jotka pari tuntia kuvan julkaisun jälkeen ovat saaneet jo satoja tykkäyksiä.

Mutta en ole kyllä tehnytkään oikein mitään sen eteen, että kuvani tulisivat paremmin huomatuiksi ja tykätyiksi. Sen sijaan riemastun aina, kun huomaan, että joku ihminen jossain toisella puolella maapalloa on tykännyt kuvastani.

Tänään sain tykkäyksen Australiasta. Olin laittanut päivä tai pari sitten Instagramiin kuvan Niilosta (#koira #dog), joka seisoi kadunkulmassa lähellä #Jyväskylän keskustaa (#Kilpisenkatu).

Kuva ei ollut mitenkään erikoinen, vähän vinokin siitä tuli, mutta otin sen tarkoituksella paikassa, jossa kuvan etualalla olevan Niilon taustalla näkyi Alvar Aallon (#alvaraalto) suunnittelema #Suojeluskuntatalo. Tuolla nimellä rakennusta ei enää juuri tunneta, mutta halusin silti käyttää siitä sen alkuperäistä nimeä. Rakennuksen päätyseinä oli lisäksi vaihtanut väriä valkoisesta beigeksi. En käynyt tarkistamassa, oliko myös Kilpisenkadun suuntainen julkisivu saanut uuden värin.

Australialainen tykkääjäni osoittautui henkilöksi tai yritykseksi, joka näkyy olevan paikallinen Artek-tuotteiden kauppias. Hän siis löysi minut tuon alvaraalto-hashtagin ansiosta.

Kun kirjoitin, etten ole kovin hyvä somen käyttäjä, perustelen sitä noiden vähäisten tykkääjien lisäksi sillä, että teen ainakin yhden asian väärin. Sen luin äsken jostain lehdestä, jossa oli viestintäasiantuntija Katleena Kortesuon haastattelu. Kortesuo totesi, että somessa kannattaa käyttää itsestä samaa kuvaa. Minulla omat kuvat Instagramissa ja Twitterissä ovat erilaiset. Kuten myös Facebookissa. Ja toisenkin kai virheen olen tehnyt: olen kuvissa aurinkolasit silmillä. Se on paha.

Ei kommentteja: