Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. helmikuuta 2016

Thaimaassa suomalaisena, muttei maahanmuuttajana

jormas: Kuten kirjoitimme, moni asia on toisin Thaimaassa. Mutta joku asia on lähempänä kuin luulemmekaan. 7-Eleven on johtava kioskiketju. Vähän samaan tapaan kuin meillä Suomessa R-kioskit. Vaikka moni mieltää R-kioskit kovasti suomalaisiksi, niin toisin on. Omistaja on sama molemmissa.

Norjalainen Raitan Groupin 7-Eleven on tunnettu kioskiketju Pohjoismaissa. 7-Eleveneissä myydään lämmintä pikaruokaa R-kioskeja enemmän. Reitan korostaa, että vielä ketjun Suomeen laajeneminen ei ole ajankohtaista. Ehkä tulevaisuudessa, mutta ei nyt. Nykyään työskentelemme kovasti parantaaksemme R-kioskeja entisestään. Haluamme pitää huolta tuotemerkistä R-kioski.

Apteekkeja ja yksityisiä lääkäreitä sekä lääkäriasemia on Jomtien-Pattayalla paljon. Samoin on hammaslääkäreiden laita. Moni suomalainen hoidattaakin purukalustoaan Thaimaassa, sillä se on paljon halvempaa. Eläinlääkäreitä ja -asemia täällä on Suomen tapaan. Eilen sattui silmiimme myös ehkä ensimmäisen kerran eläinambulanssi. Kaupunkikanat ja kukot ovat arkipäivää, kuten vapaana kulkevat koirat ja kissatkin. Melkein voisi sanoa, että jos koira on kiinni, on sillä jotain tekemistä farangin eli ulkomaalaisen kanssa.

Käytännössä ympäri vuoden 25 asteen molemmin puolin paistava aurinko tuo ehkä yhden merkittävimmän eron katukuvaan. 13 kilometriä pitkälle hiekkarannalle mahtuu eräskin aurinkovarjo ja -tuoli. Keskiviikkoa lukuun ottamatta joka ilta ne kasataan yhteen nippuun ja aamulla takaisin. Keskiviikkoisin rannat on pyhitetty siivoamiseen sekä auringonottoon ilman istuimia ja varjoja.

Merkittävä ero on myös turisteille, mutta myös maan kansalaisille tarkoitettu vapaa-ajan asumismuoto. Ne ovat condot, kerrostalot, jotka ovat täynnä kalustettuja huoneistoja viikkovuokrasta aina vuosienkin mittaisiin sopimuksiin. Niitä on myös eri tasoisia pienistä monikymmenkerroksisiin kokonaisuuksiin. Mekin olemme tulevaisuudessa condon asukkaita, sillä sen voi hankkia myös omaksi. Viimeistään syksyllä valmistuvaan Thaikotiimme pääset tutustumaan tästä.

Kulkemisesta voi sanoa, että lähes jokaisessa pienessäkin asunnossa on paikallisilla avolava-auto tai mopo, joka todellisuudessa on skootterimallinen kevytmoottoripyörä. Mielestäni thaimaalainen on huomattavasti innottomampi kävelemään, kuten ehkä myös muutenkin hoitamaan kuntoaan verrattuna suomalaisiin. Suomalaisten ja varmasti vähän muidenkin mukana on katukuvaan tullut silloin tällöin näkyvät sauvakävelijätkin. Jotkut suomalaiset harrastavat täällä myös polkupyöräilyä, joka saattaa olla myös meidän tulevaisuuden ohjelmistossa, sillä Merikonttikotimme varastoissa niitä lojuu häälahjaksi saadusta tandempyörästä lähtien lähes käyttämättöminä.

Ei kommentteja: